Pazartesi, Kasım 13, 2006

Ye#16 Gratin Dauphinois

En sevdigim patates yemeginin devami ....


Bu YE# 16 icin hangi tarifi sececegimi bilmiyordum, ben hakiki bir patates duskunuyum :) ama hatirladim ki bu iki guzel tarifi daha onceden vermistim… bu YE icin cocuklugumu hatirlatan bir tarif istedim, ve Gratin Dauphinois geldi aklima. Yapilisi cok kolay ve tadi sahane (bana gore :)) Masada her gun bu yemek olsa yerim !!!! Umarim sizlerde benim begendigim kadar begenirsiniz.

Malzemeler

-Buyuklugune gore 12/15 patates
-2 bardak sut
-1 kutu krema
-250 g rendelenmis kasar peyniri
-2-3 dis sarimsak

Yapilisi

-Patatesleri soyun, ve incecik halkalar seklinde kesin :bu islemi robotlar artik cok guzel yapiyor :)
-Bir tepsiyi tereyagla yaglayin, uzerine bir kac dis sarimagi ince dograyip serpistirin
-Bir sira patates dizin,uzerine ilik sut dokun, tuz ve rendelenmis peynir serpin.
-Bu islemi patatesler bitinceye kadar tekralayin (3 kat oluyor bizde)
-En son katin ustune krema tuz ve peynir dokun.
-Th°3 firinda ustu kizarincaya kadar pisirin.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yemeğe bayılıyorum.benim yaptığımdan farklı olarak seninkinde sarmısak var.ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Dilek'ce dedi ki...

Merhaba Sarah
ben de Almanya'da büyüdüm papates graten bizim de mutfagimizin bir parcasi:) Gratin Dauphinois bizimkinden farkli olarak sütle cirpilmis yumurta ile yapildigini sanirdim, demek gerekmiyormus. Sonucta anlasilan komsularin gratenlerinin arasindaki fark sadece sarimsakta anlasilan:)
Ellerine saglik!

munevver dedi ki...

Sarah,teşekkürler bu tarif için.Ben sadece krema ile yapıyordum.Şimdi senden öğrendiğim şekilde süt ve krema ile yapacağım.Eline sağlık.
Sevgiyle,nanelimon.

tata dedi ki...

Sevgili Sarah dün akşam Gülten teyzene davetliydik bu yemekten yedik hepinizi de andık İzmirdeki herkesten çok öpücükler selamlar

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Sarah. Çok güzel gözüküyor gerçekten. Ben de patatesi çok severim, eşim sevmezdi ama onuda alıştırdım:)Tarifini de deneyeceğim.
sevgiler
Tweety

sarah dedi ki...

Ilk once herkesden ozur dilerim, daha once cevap yazamadim,

Sevgili Seda,
bende cok sevrim bu yemegi, sarimsak cok hos bir koku veriyor yemege, doyamiyorum bu yemegin kokusuna:)

Sevgili Dilek,
komsular arasinda o kadar fark yokmus demek :)

sevgili Munevver,
Yorumun icin tesekkurler, umarim bu sekildede begenirsin

Sevgili Tata,
Bendende herkese selamlar,cok cok optum

Sevgili Tweety,
Umarim sende en az benim sevdigim kadar begenirsin

Herkese sevgiler

sarah

Işıl dedi ki...

Merhaba Sarah,

öncelikle sayfani cok ilginc buldugumu söylemem gerek.
Hem fransizca hem türkce..
Tebrikler.
Bu ara da bende cok sik firinda brokoli gratin yapiyorum ve aralarina patates yerlestiriyorum. Üstüne hazirladigim besamel sosuna da senin gibi süt ve krema koyuyorum, kaynamadan biraz kasar rendeleyip muskat da ilave ediyorum.
Ellerine saglik..

Sevgiler

Isil

sarah dedi ki...

Sevgili Isil,

Yorumun icin cok tesekkurler, beni cok memnun ettin
bende galiba senin yaptigin gibi brokolili deneyecegim, cok guzel olmali

sevgiler ve iyi haftalar

sarah