Perşembe, Aralık 29, 2005
Mantarli Patates Dolmasi
Gecenlerde fransiz yemek etkinligi Blog Appetit icin mantarli bir yemek yapmak gerekiyordu. Mantar corbasina (hazir, daha hic kendim yapmadim) bayilirim, ama cok sevdigim bir tarif daha var Roger Vergé'den mantarli patates dolmasi (Ma cuisine du soleil kitabindan)
Bir et yemeginin yaninda cok guzel yakisabilecek bir yemek.
Bu da 2005 icin son tarifim olacak galiba. Hepinize guzel, mutlu ve saglikli bir 2006 senesi diliyorum
Mantarli Patates Dolmasi (Roger Vergé'den)
Malzemeler (2 kisilik)
-6 patates ( 80g’lik)
-120 g mantar
-1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan
-1 yumurta sarisi
-4 corba kasigi krema
-1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz
-1 kahve kasigi ince kiyilmis ‘chives’ (ciboulette)
-40 g tereyag
-1 kub bouillon
-tuz, karabiber
Yapilisi
-Patatesleri soyun ve iclerini oyun.
-Firini 200° C isitin
-Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin
-Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun
-Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin.
-Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin
-Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin
-Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin.
-Tavuk bouillon’nu hazirlayin
-Firina giden bir kabi yaglayin
-Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun. Bir catalla hafifce bastirin
-Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun. Hazirlamis oldugunuz bouillon’nu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun
-Kabi firina yerlestirin. 10 dk’da bir sostan patateslerin ustune gezdirin. Sos cok cabuk azalirsa bouillon’dan tekrar dokun.
(30 dk kadar pisirin)
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Cok guzel olmuş,
ellerine saglık ve iyi seneler:)
Figen
Tesekkurler,
Sizede iyi seneler
Sevgiler
sarah
C'est drole de decouvrir votre blog suivant la discussion sur le blog d'Istanbul.
Ma curiosite, d'ou vient votre interet a la Turquie et a la cuisine turc?
Facile : mes parents sont turcs !
merci pour ce blog delicieux!
Yorum Gönder