Cumartesi, Ekim 21, 2006
Kalbura Basti-Travados
Kalbura Basti-Travados
Bir kez daha YE’ler icin gec kaldim, ama bu tarifi hazirlamistim. Bu tarif Izmir sefarad mutfaginin vazgecilmezlerindendir ve her bayram icin yapilir. Bu kalbura bastilari yiyen herkes cok sevdi.Umarim sizlerde begnirsiniz, bu vesileyle herkesin bayramini kutluyorum.
Malzemeler
-1 bardak sivi yag
-½ bardak su
-½ bardak seker
-tarcin
-1 cay kasigi kabartma tozu
Harci:
-1 bardak cekilimis ceviz
-½ bardak seker
-tarcin
Serbeti :
-1 bardak bal
-1 bardak seker
-1 su
-1 tatli kasigi limon suyu
Yapilisi :
-Yag,seker,su iyice karistirilir. Kabartma tozu ve un yavas yavas eklenip, yumusak bir hamur elde edilir .
-Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir, avuc iciyle acilir, icine cevizli harc konur ve bogaca gibi kapatilir.Yagli kagit serilmis firin tepsinsinde 180 °C lik firinda pisirilir.
-Serbeti icin butun malzemeler karistirilir, kaynamaya baslayinca ustundeki kopuk delikli kepceyle alinir, kaynayan serbete kalbura bastilar ,tencerenin alacagi sayida, atilir. 3 dakika kadar pisirilir, sonra delikli kepceyle alinip servis tabagina alinir.
Bu islem kalbura bastilar bitinceye kadar tekrarlanir, kalan serbet kalbura bastilarin uzerine suzulerek dokulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Canim benim, sahane olmu da kuzenin görmese iyi olur. Yoksa benim de yapmam gerekecek!
Ellerine sağlık nefis olmuş..Senin ve ailenin bayramını kutlayıp, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar diliyorum tüm sevdiklerinle... Sevgiler
Sevgili Tata,
Cok tesekkurler, kuzenim hakli yemesi cok zevkli, selam soyle
sevgili Damak Tadi,
Yorumun ve iyi dileklerin icin cok tesekkurler. Bende senin sevdiklerinle iyi bir bayram gecirdigini umuyorum.
Sevgiler
Sarah
Yorum Gönder