Cumartesi, Ekim 21, 2006

Kalbura Basti-Travados


Kalbura Basti-Travados

Bir kez daha YE’ler icin gec kaldim, ama bu tarifi hazirlamistim. Bu tarif Izmir sefarad mutfaginin vazgecilmezlerindendir ve her bayram icin yapilir. Bu kalbura bastilari yiyen herkes cok sevdi.Umarim sizlerde begnirsiniz, bu vesileyle herkesin bayramini kutluyorum.

Malzemeler

-1 bardak sivi yag
-½ bardak su
-½ bardak seker
-tarcin
-1 cay kasigi kabartma tozu

Harci:

-1 bardak cekilimis ceviz
-½ bardak seker
-tarcin

Serbeti :

-1 bardak bal
-1 bardak seker
-1 su
-1 tatli kasigi limon suyu

Yapilisi :

-Yag,seker,su iyice karistirilir. Kabartma tozu ve un yavas yavas eklenip, yumusak bir hamur elde edilir .
-Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir, avuc iciyle acilir, icine cevizli harc konur ve bogaca gibi kapatilir.Yagli kagit serilmis firin tepsinsinde 180 °C lik firinda pisirilir.

-Serbeti icin butun malzemeler karistirilir, kaynamaya baslayinca ustundeki kopuk delikli kepceyle alinir, kaynayan serbete kalbura bastilar ,tencerenin alacagi sayida, atilir. 3 dakika kadar pisirilir, sonra delikli kepceyle alinip servis tabagina alinir.
Bu islem kalbura bastilar bitinceye kadar tekrarlanir, kalan serbet kalbura bastilarin uzerine suzulerek dokulur.

3 yorum:

tata dedi ki...

Canim benim, sahane olmu da kuzenin görmese iyi olur. Yoksa benim de yapmam gerekecek!

damak tadı dedi ki...

Ellerine sağlık nefis olmuş..Senin ve ailenin bayramını kutlayıp, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar diliyorum tüm sevdiklerinle... Sevgiler

sarah dedi ki...

Sevgili Tata,
Cok tesekkurler, kuzenim hakli yemesi cok zevkli, selam soyle

sevgili Damak Tadi,
Yorumun ve iyi dileklerin icin cok tesekkurler. Bende senin sevdiklerinle iyi bir bayram gecirdigini umuyorum.

Sevgiler

Sarah