Pazartesi, Ekim 16, 2006
Grenadine (nar surubu)
Evde nar surubu yapilabildigini biliyormuydunuz? Ben bilmiyordum, küçükken evimizde hazir alinirdi, halbuki evde nar surubu yapmak cok kolaymis... Ben bu surubu yapmak icin, Gourmet (Eylul 2006 ayinin sayisi)'nin izahlarini takip ettim. Ve iste tarif...
- Bir ölçü nar suyu ve bir ölçü sekeri kalin tabanli bir tencerede karistirin.
- Atesin üstüne koyun, seker eriyinceye kadar karistirarak kaynatin.
- 10 dk kadar orta ateste surup koyulasincaya kadar pisirin.
- Tencereyi atesten alin, sogutun ve bir kahve kasigi limon suyu ekleyin.
- Surubunuzu bir siseye dökün ve buzdolabinda tutun.
- Surubu kullanmak icin büyük bir bardaga bir kaç corba kasigi surup dokun, üstünü suyla tamamlayip afiyetle icin.
Dogal bir nar surubu icmek ne guzelmis, tabii nar suyu bulabildikten sonra. Burada nar suyu bulmak pek zor degil, butun marketlerde bulunabiliyor ama nar suyunu evdede yapabilirsiniz.
Unutmayin nar suyu saglik icin cok iyi!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Sevgili Sarah, bayilirim nar suyuna. Dede ismarlamis narlari köye, gidince onunla icerim artik.
Öpüyorum.
Sevgili tata,
bizim icin de ic o zaman, veya nar eksisi yap (ona da cok bayilirim :))))))
Cok optum
Sarah
Merhabalar, size ilk defa yaziyorum.
gercektende cok iyi bir tarif, bir ölcü nar suyu, bir ölcü seker derken ikisindende ayni miktardami olacak yani birer bardak olurmu?
cevap icin simdiden tesekkür ederim.
Yorumunuz için tesekkürler! Evet, bir bardak kadar seker ve bir bardak kadar nar suyu demek istedim. Umarim seversiniz!
çok şeker bir blog :)
Yorum Gönder