Pazartesi, Mayıs 15, 2006
YE#10: Cilekli Sorbe
Esim ve ben, on gün için nisan ayinda Fransa'ya gittik. Oradan pek çok çikolata, dergi ve kitapla döndüm ve kitaplarin bir tanesi ise, meshur Pierre Hermé'nin küçücük Plaisirs Sucrés'si.
Pierre Hermé'nin tatlilarina simdiye kadar tadamadim ama en azindan simdi kitaplariyla bir kaç degisik pastalar yapip ve kendimi Fransa'da hissedebilirim.
Bugünkü çilekli sorbe'nin tarifi Plaisirs Sucrés kitabindan buldum ve de pek çok basit. Bu sorbenin yapilmasin en zor yani tatli ve kaliteli çilek bulmak. Dondurma makinaniz yoksa, hiç üzülmeyin: rondo'dan geçirdikten sonra hemen çorba sekilinde, içine bir kaç yaprak nane ve bir kaç çilek ile servis yapin. Degisik bir tat için biraz karabiber kullanabilirsiniz. Dün akasam böyle denedim ve çok begendim.
Cilekli sorbet (Pierre Hermé, Plaisirs Sucrés kitabindan)
Malzemeler
- 500 g çilek
- 100 g seker
- 1/2 limonun suyu
Yapilisi
Cilekleri ve limon suyu rondo'da püre haline getirin. Sekeri ekleyin ve eriyince kadar rondo'dan geçin. Dondurma makinasina koyun ve 15-20 dk kadar döndürün. Sorbet'yi buzlukta saklayin.
Servis için
Servic yapmadan önce buzluktan çikarin, 15 dk kadar oda sicakliginda bir yerde birakin. Bir tabaga iki top sorbet, bir kaç çilek ve biraz nane koyun ve hemen servis yapin.
Bon appétit !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Bravo Estelle,
Cok güzel görünüyor. Burada cilek tarlalari acilsin, hemen yapacagim.
Coook öpüyorum.
eee bu kadar onemli bir festivalde komuyu ziyaret etmemek olmaz.. ben de pa deyim... cilekli sorbet cok guzel duruyor... dondurma makinemiz yoksa direk donsurucuya koysak diyorum ben acaba nasil olur...
kolay gelsin...
Estelle ellerine saglık canım,
çok güzel cok canlı bir sunum olmus,
sevgilerimle,
figen
Estelle, cok guzel cok ferah bir tarif. Sorbeyi cok severim. Ellerine saglik.
Herkese tesekkurler!!
Defnenin : Demek ki komsuyuz!
Estelle, nefis görünüyor... sıcak yaz günleri için çok ideal bence...Eline sağlık..
Derya...
Harika, bence bol biberli... Bazı da üzerinde siyah ve beyaz rende çikolatayla falan.
En serin tariflerden birisi.Çilekler bitmeden denemeli.
heryer çilek tarlasıııı gibii olmuşşşş . her blogg kırmızı renkte :)))) bende yemek istiyorum bende bunu istiyorum diye diye okuyorum tarifleri :))) çok şık duruyor haberin olsun ! eline sağlık
ne var ne yok dye soyle bir gecerken ugradimmm... evet komsuyuz.. alentowndan sevgiler
estellecim,
fransizca bölünde daha cok ekleme yapmissin. söyle icimden ah keske fransizca bilseydim dedim...
biz her türlü tarife acigiz, onlari türkce bölümüne eklermisin lütfen (yani bundan sonra öyle olursa sevinirim)!!!
almanyadan sevgiler, layla
Defnenin: aaaaah, Allentown, cok yakinmisiz!!
Layla: aman kizariyorum, hemen size bir tavuk tarifi yolliyim :0) Umarim begenirsiniz! Selamlar!!
Pierre Herme´ürünlerini internetten satışa sundu. Bakmak bile çok keyifli. Ayrıntılar burada
Tesekkürler Mathilde, haberim yoktu. Hosça kal!
Yorum Gönder