Pazar, Mart 26, 2006
A la Turca Pancake
Galiba bu blogda yeni bir dizi baslatacagim, yapimi cok kolay ve tadi cok guzel olan yemekler... Bu hafta sira ismi olmayan bir yemekte ama annem ‘a la turka pancake’ ismini begenmisti. Tarifi annemin bir arkadasindan aldik, ogrendigimize gore koylerde yapilan bir yemekmis. Bu kadar sene bu tarifi bilmeden nasil yapabildik :)
Malzemeler
-1 litre sut
-2 yumurta
-1 tutam tuz
-1 kahve kasigi seker
-1 paket kabartma tozu
-un
Yapilisi
-Yumurtalari sutle tel cirpiciyla cirpin
-Kabartma tozu, seker, tuzu ekleyin. Tekrar cirpin.
-Unu goz karari azar azar, koyu bir kivam elde edinceye kadar, ekleyin.
-Teflon bir tavaya kepce ile dokun, iki tarafini pisirin ve tabaga aldiginizda ustune biraz tereyag surun. (Tavayi yaglarsaniz buna gerek kalmiyor)
-Ustune tatli veya tuzlu, istediginiz garnitur ile servis edebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
ellerine sağlık canım sayfan çok başarılı
sevgiler
Sarah yapimi kolay ve tadi guzel olan her yemek fikri cok guzel,ozellikle biz calisan bayanlar boyle tariflerin arayisindayiz, tesekkur ederim simdiden.
Bu pancake benim zipzipin favorisi, uzerine bal dokup yiyor :) Ellerine saglik.
Isim harika....krepi demek koylerde yaparlarmis ay cok ilginc dogrusu.. bilmiyordum... ogrenmek guzel.Tum bunlarin disinda A la Turca Pancake hepsinden guzel bir isim olmus tebrikler..
Merhaba,ben Trakyalı'yım. Biz krep olarak değil de kabartma tozu yerine maya kullanarak yaparız. Adına da akıtma deriz. Sıvı olur ve anneannem onu kepçeyle kızgın saca akıtırdı. Ben çok severim.Burada daha pratik bir tarifini bulunca da çok sevindim. ellerinize sağlık.
akitma ya da kaygana
türkiye'nin pek çok yöresinde farkli adlarla, farkli hallerde karsimiza çikar. kaygana belki daha omletimsi.
bence aklin yolu bir.
eline saglik sevgili sarah!
tijen
Ilk once kimse kusura bakmasin gec cevap yazdigim icin, ancak bugun internete bakabildim
Sevgili Cennet,
Cok tesekkurler, tekrar bekleriz
Sevgili Zeynep,
artik benimde favorim oldu, cok haklisin calisinca hem kolay hem lezzetli yemek tarifleri lazim
Sevgili Defne,
Cok tesekkurler,
Sevgili Burcu ve Tijen,
Bilgileriniz icin cok tesekkurler,
bende baska bir sey ogrendim:
bazi koylerde, bu krepleri kat kat koyup, her krebin ustune serbet dokuyorlardi, ve sonra baklava seklinde kesiyorlardi
Afiyetle
Sarah
Verdiğiniz tarif krep tarifine çok benziyor..Eğer gerçek bir krep yapacaksanız sütü 2 bardak kullanmanız gerekli..Daha güzel ve kıvamlı olacağını düşünüyorum..MutfakcamıBurcunun yazdığı gibi mayalı haline akıtma deriz..Gerçi krepten farkı daha ağır ve kalın olur..Pancake bildiğime göre ingilizlerin krepe verdiği ad ama ben size esas başka bir çeşidini yazmak istedim.Krepleri yapıp tek tek içine kıymalı soğanlı kavrulmuş harç koyup fırın tepsisine yuvarlayıp açık tarafı alta gelecek şekilde dizersiniz..Üstüne ya beşamel sos ya da kaşar rendesi yapıp fırında pişirirsiniz..Köylerde buna ne isim veriyorlar bilmem ama siz A la Turca Fırın Pancake de diyebilirsiniz :))
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar www.blogcu.com/dileks
Sevgili asortik krep,
butun bu bilgiler icin cok tesekkurler, kiymali ve besamel soslu fikrini bir kenara yazdim, yakinda denemek istiyorum
sevgili Dilek,
cok tesekkurler
Yorum Gönder