Pazar, Mart 26, 2006

A la Turca Pancake


Galiba bu blogda yeni bir dizi baslatacagim, yapimi cok kolay ve tadi cok guzel olan yemekler... Bu hafta sira ismi olmayan bir yemekte ama annem ‘a la turka pancake’ ismini begenmisti. Tarifi annemin bir arkadasindan aldik, ogrendigimize gore koylerde yapilan bir yemekmis. Bu kadar sene bu tarifi bilmeden nasil yapabildik :)

Malzemeler

-1 litre sut
-2 yumurta
-1 tutam tuz
-1 kahve kasigi seker
-1 paket kabartma tozu
-un

Yapilisi

-Yumurtalari sutle tel cirpiciyla cirpin
-Kabartma tozu, seker, tuzu ekleyin. Tekrar cirpin.
-Unu goz karari azar azar, koyu bir kivam elde edinceye kadar, ekleyin.
-Teflon bir tavaya kepce ile dokun, iki tarafini pisirin ve tabaga aldiginizda ustune biraz tereyag surun. (Tavayi yaglarsaniz buna gerek kalmiyor)
-Ustune tatli veya tuzlu, istediginiz garnitur ile servis edebilirsiniz

9 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım sayfan çok başarılı
sevgiler

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Sarah yapimi kolay ve tadi guzel olan her yemek fikri cok guzel,ozellikle biz calisan bayanlar boyle tariflerin arayisindayiz, tesekkur ederim simdiden.
Bu pancake benim zipzipin favorisi, uzerine bal dokup yiyor :) Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Isim harika....krepi demek koylerde yaparlarmis ay cok ilginc dogrusu.. bilmiyordum... ogrenmek guzel.Tum bunlarin disinda A la Turca Pancake hepsinden guzel bir isim olmus tebrikler..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Merhaba,ben Trakyalı'yım. Biz krep olarak değil de kabartma tozu yerine maya kullanarak yaparız. Adına da akıtma deriz. Sıvı olur ve anneannem onu kepçeyle kızgın saca akıtırdı. Ben çok severim.Burada daha pratik bir tarifini bulunca da çok sevindim. ellerinize sağlık.

Tijen dedi ki...

akitma ya da kaygana
türkiye'nin pek çok yöresinde farkli adlarla, farkli hallerde karsimiza çikar. kaygana belki daha omletimsi.
bence aklin yolu bir.
eline saglik sevgili sarah!
tijen

sarah dedi ki...

Ilk once kimse kusura bakmasin gec cevap yazdigim icin, ancak bugun internete bakabildim

Sevgili Cennet,
Cok tesekkurler, tekrar bekleriz

Sevgili Zeynep,
artik benimde favorim oldu, cok haklisin calisinca hem kolay hem lezzetli yemek tarifleri lazim

Sevgili Defne,
Cok tesekkurler,

Sevgili Burcu ve Tijen,
Bilgileriniz icin cok tesekkurler,
bende baska bir sey ogrendim:
bazi koylerde, bu krepleri kat kat koyup, her krebin ustune serbet dokuyorlardi, ve sonra baklava seklinde kesiyorlardi

Afiyetle

Sarah

Asortik Krep dedi ki...

Verdiğiniz tarif krep tarifine çok benziyor..Eğer gerçek bir krep yapacaksanız sütü 2 bardak kullanmanız gerekli..Daha güzel ve kıvamlı olacağını düşünüyorum..MutfakcamıBurcunun yazdığı gibi mayalı haline akıtma deriz..Gerçi krepten farkı daha ağır ve kalın olur..Pancake bildiğime göre ingilizlerin krepe verdiği ad ama ben size esas başka bir çeşidini yazmak istedim.Krepleri yapıp tek tek içine kıymalı soğanlı kavrulmuş harç koyup fırın tepsisine yuvarlayıp açık tarafı alta gelecek şekilde dizersiniz..Üstüne ya beşamel sos ya da kaşar rendesi yapıp fırında pişirirsiniz..Köylerde buna ne isim veriyorlar bilmem ama siz A la Turca Fırın Pancake de diyebilirsiniz :))

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuşlar www.blogcu.com/dileks

sarah dedi ki...

Sevgili asortik krep,
butun bu bilgiler icin cok tesekkurler, kiymali ve besamel soslu fikrini bir kenara yazdim, yakinda denemek istiyorum

sevgili Dilek,
cok tesekkurler