Salı, Kasım 29, 2005

Degisik bir karnabahar tarifi!

.


Bir kac aya kadar karnabahari pisirmek icin ancak 2 tarif bilirdim, graten veya buharda. Tabii buharda pisirmek pek istah acici degil ve buharda karnabahar dendiginde guzel ve lezzetli bir yemegin yerine perhiz yemegi gelir akla :)

Tabii karnabahari graten olarak yapmayi cok severim cunku besamel sosla cok guzel yakisiyor, fakat esim besamel sosu sevmiyorur ! Ondan karnabahari yemeye devam etmek icin esimin sevdigi bir yontemle pisirmeye karar verdim. Bu gune kadar iki yontem bulabildim, biri corba olarak, biri de firinda kimyonlu ve kisnisli pisirmek. Bu yontemi de sizlerle paylasmak istedim, tarif Gourmet dergisi Web sitesinden. Umarim sizde bizim begendigimiz kadar begenirsiniz.

Firinda baharatli karnabahar (Gourmet'den)

Malzemeler

- Orta boy bir karnabahar (500 gr kadar)
- Bir kahve kasigi kisnis
- Bir kahve kasigi kimyon
- Bir corba kasigi zeytinyag

Yapilisi

- Firini 230°C (450°F) isitin. Karnabahari yikayin, ve cicekleri ayirin ve bir borcama yerlestirin.

- Zeytinyagini ve baharatlari ustune dokun, guzelce karistirin. 25 dk kadar karnabaharlar yumusayincaya kadar pisirin.

Iste o kadar basit: afiyet olsun!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
ben karnıbaharı pek sevmem. ama sağlıklı olduğu için yemek istiyorum. bu tarifi deneyeyim diye düşündüm ama tereddüt ettim. Sıvı herhangi bişey koymayacakmıyız. süt vs. gibi.

FATOŞ

yuvakuran dedi ki...

ben bayilirim karnibahar'a. taze haslanmis. havuz ile takviyeli.

ycurl dedi ki...

sevgili estelle,
ben haslanmis karnibaharin uzerine mercimekli domatesli ve soganli bir karisim hazirlayip firina veriyorum. Onu da tavsiye ederim. Cok lezzetli oluyor.

Estelle Tracy dedi ki...

FATOŞ >> Gec kaldigim icin ozur dilerim, umarim tarifi yine denersin! Karnabahar tadi o kadar yok bu yemekte, zaten ondan tarifi verdim. Yine istersen karnabahari yarim yraim su ile pisir, ayni baharatlari koy (belki biraz fazla) ve 30 dk kadar pisir. Iste corba oluyor ve karnabahar tadi hic yok. Umarim hosuna gider.

Yuvakaran >> Bende cok severim ama ne yazik ki herkez peynir ile sever!

Ycurl >> Tavisye icin tesekkurler, denemem lagzim!