Pazartesi, Nisan 11, 2005

Al renkli corba

.


Evet biliyorum, bloguma soyle bir goz atinca tatli tarifleri onde geliyor. Halbuki ben aslinda corbalarla buyudum, ve en sevdigim corba sebze corbasi idi. Simdi sizlerle cok sevdigim bir corbanin tarifini paylasmak istiyorum. Tarifi‚ Gourmet aralik 2004 sayisinda buldum adi‚ spicy tomato soup ve tadi cok degisik (zencefil ve kimyon cok guzel bir tat veriyor corbaya). Rejim yapanlara, kalorilere dikkat edenlere ve de corbalari seven herkese tavsiye ederim...

Beyaz corbadan sonra simdide al renkli corba...

Al renkli corba

Malzemeler

- Iki kutu 800 g-900 g soyulmus domates konserve (whole peeled tomatoes)
- Dogranmis buyuk bir sogan
- Ince kiyilmis 3 dis sarimsak
- 1 kahve kasigi ince dovulmus jalapeno biberi
- 2 kahve kasigi ince dovulmus taze zencefil
- 3 corba kasigi zeytinyag
- 1 kahve kasigi kimyon
- 500 mL tavuk suyu
- 1 corba kasigi seker (domateslerin asidligine gore daha az veya daha cok olabilir)
- 2 kahve kasigi tuz

Yapilisi

- Domatesleri kutudan cikarip, suzun, blendere dokun. Ikinci kutudaki domatesleri suyuyla beraber blender’e ekleyin ve domatesleri pure haline getirin.

- Buyuk bir tencerede orta ateste zeytinyaginda soganlari, sarimsagi, biber ve zencefili, arada bir karistirarak soganlar yumusayincaya kadar (8 dk) kavurun. Kimyonu ekleyin, bir dakika daha kavurun. Tavuk suyunu, domates puresini, seker ve tuzu ekleyin. Bir tasim kaynattiktan sonra 20 dk, hafif ateste, arada bir karistirarak pisirmeye devam edin.

- Corbayi blenderden bir daha gecirip, suzun. Afiyet olsun!

Not

Domates corbasi genelde grilled cheese sandwich ile servis edilir. Gourmet cheddarli, rezeneli bir sandwich tavsiye ediyor, tarifi buradan bulabilirsiniz.

4 yorum:

evrim dedi ki...

selam,
dün aksam "al renkli corba"yi yapiyim dedim:) iki hafta once aldigim ve kendisiyle ne yapacagimi bir turlu bulamadigim taze zencefilim vardi.

corbayi yaptim. fakat bir sorum var. (insan yemegin pismis halini gormeyince emin olamiyor.)
corbayi suzdum. bayagi bir posa cikti, geriye de su kivaminda bir sivi kaldi. tadi fena degildi. ama kivamindan emin olamadim. acaba kivami su gibi mi oluyor, yoksa bir seyi yanlis mi yaptim?

simdiden tesekkurler:)

Estelle dedi ki...

Merhaba Evrim! Corbayi sevdigin icin memnun oldum, bence bu domates corbasi cok orijinal. Bunu tam iki defa yaptim: birinci defa biraz suzmustum, ikinci defa hic suzmedim, corbam hic bir zaman sulu olmadi.

Gourmet'nin tarifini baktim, 4 kisi icin vermisler. Bence pek fazla degil, ondan bence uzulme, bir sey yanlis yapmadin :-)

Site'imde zencefilli muffin tarifi var, bayagi zencefil kullaniyor. Tarif cok guzel, tavsiye ederim!

Adsız dedi ki...

ayni tarifi bir arkadasima daha verdim. onun corbasi benimki gibi sivi olmamis. sanirim ben blender'dan fazla gecirmedim:) bir daha deneyecegim:)
zencefilli muffin tarifini gormustum ama "yayik" ayrani yuzunden es gectim.. "nerden bulcam yayik ayrani?" dedim... ama tavsiyen uzerine tekrar tarife dondugumde yayik ayraniyla ilgili cozum onerilerini gordum:) kesin bu muffinleri deniyecegim...

Estelle dedi ki...

Umarim gelecek sefer corba daha guzel olur. Zencefilli muffinler muhtesem, umarim sende benim kadar seversin.