Pazar, Ekim 19, 2008

Domatesli soganli tart


Havalar cok sogumadan, kis gelmeden, son domateslerden faydalanalim. Ne yapalim ? Beni taniyorsunuz artik, pratik bir tarif buldum, domatesli tart. Tarifi hemen asagida. Tart hamuru icin, ya hazir milfoy hamuru ya da bu tart hamurunu kullanabilirsiniz.

Domatesli soganli tart

Malzemeler

1 tart hamuru
6 tane domates
2 demet taze sogan (veya 3 kuru sogan)
4 dal kekik
40 g tereyagi
2 corba kasigi zeytin yag
pul biber

Yapilisi

Taze soganlari yemeklik dograyin. Kisik ateste, tereyaginda 10 dk kavurun (25 dk kuru sogan icin).

Tart hamurunu, tart kalibina yerlestirin ve ustunu catal ile delin. Ve soganlari ustune yerlestirin.

Domatesleri yikayin ve kurutun. Yuvarlak dilimleyin, soganlarin ustune yerlestirin.

Domateslerin ustlerine, tuz, pul biber, ve kekik serpin. Zeytinyagini gezdirin.

Onceden isitilmis firinda, 30 dk pisirin.

Afiyet Olsun

5 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize saglik, guzel gorunmekte , ancak tart hamur tarifini goremedim ben, yazersaniz memnun olurum. tesekkurler.
Tulay

sarah dedi ki...

Sevgili Tulay,

Yorumunuz icin cok tesekkurler. Ben hamuru alta verdigim tarife gore yaparim, umarim begenirsiniz


Hamuru (Pate brisée):
-200 g un
-100 g tereyag
-bir fiske tuz
-100-125 mL soguk su

Yapilisi(27 cm 'lik bir tart kalibi icin):

-200 g un ve kup halinde kesilmis tereyagini robota koyun.Robotta ekmek ici kivamina gelinceye kadar calisin. Suyu yavas yavas ekleyin (belki butun su lazim olmaz veya eksik gelebilir). Sonunda elde edeceginiz hamur elde yapasmiyan bir kivamda olmalidir.

-Hamuru en azindan 1 saat buzdolabinda bekletin

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık,görüntüsü harika,ben domates yemem ama bu tartın hatrına yenir:-)afiyet olsun.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Konserve domatesle de yapilir mi bu tarif?Burda taze domatesler cok pahali!

www.kralcipplak.blogspot.com

sarah dedi ki...

Sevgili Fevkalade,

Bence kutu domatesle bu tart yapilamaz, belki kutu domateslerle cok sulu olur,

iyi seneler

sarah