Coktandir hangi tarifi ekliyecegimi dusunuyordum. Elimdeki resimlere bakarken, hic tereddut etmeden bu tarifi paylasmaya karar verdim. Ailemizde cok sevilen fakat sik yapilmayan bir tarif, boyoz tarifi. Bu sene dedem icin hazirladik bu gordugunuz boyozlari, ve de o gunku kahvaltinin tadi bir baska oldu.... Cay ve haslanmis yumurtayla dedemi eski gunlere goturduk ...
Boyos
Malzemeler
Hamur icin :
1 su bardagi su
1 corba kasigi yag
1 corba kasigi limon suyu
biraz tuz
aldigi kadar un
1 corba kasigi yag
1 corba kasigi limon suyu
biraz tuz
aldigi kadar un
Harci icin :
5-6 tane patates
2 yumurta
tuz
100 g peynir (tulum veya beyaz peynir)
5-6 tane patates
2 yumurta
tuz
100 g peynir (tulum veya beyaz peynir)
Yapilisi
Ilk once harci hazirliyalim
Patatesler haslanir
Haslanmis patatesler catalla ezilir, pure yapilir.
Pureye yumurtalar, tuz ve peynir katilir. Iyice karistirdiktan sonra, harcimiz hazirdir
Patatesler haslanir
Haslanmis patatesler catalla ezilir, pure yapilir.
Pureye yumurtalar, tuz ve peynir katilir. Iyice karistirdiktan sonra, harcimiz hazirdir
Hamuru icin:
Su, limon suyu, yag elle karistirilir. Kullak memesi kivaminda bir hamur elde edinceye kadar un eklenir. Hamur esnek oluncaya kadar iyice yogurulur.
Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir, ve yaglanmis tepsiye yerlestirilir.
Ustu strec film ile ortulur
En azindan yarim saat, dinlendirilir
Su, limon suyu, yag elle karistirilir. Kullak memesi kivaminda bir hamur elde edinceye kadar un eklenir. Hamur esnek oluncaya kadar iyice yogurulur.
Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir, ve yaglanmis tepsiye yerlestirilir.
Ustu strec film ile ortulur
En azindan yarim saat, dinlendirilir
Boyozun yapilisi
Cukur bir tabaga, 100-150 mL kadar sivi yag dokulur
Hazirladigimiz hamur toplari yaga batirilir, cikarilir
Sogan zari inceliginde elle, yavas yavas kenarlardan cekerek hamur inceltilir (hamuru parcalamamaya dikkat etmek lazim)
Acilan hamuru, kenarlardan ice dogru katlanir ve bir kare elde edilir
Karenin ortasina harc koyulur ve bohca seklinde katlanir
Bu islemi butun toplar bitinceye kadar tekrar edilir
Bohcalari, yaglanmis firin tepsisine yaptikca dizin. Ustune elle biraz yag surulur ve rendelenmis tulum peyniri serpilir.
180 derece firinda, nar gibi kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun
Cukur bir tabaga, 100-150 mL kadar sivi yag dokulur
Hazirladigimiz hamur toplari yaga batirilir, cikarilir
Sogan zari inceliginde elle, yavas yavas kenarlardan cekerek hamur inceltilir (hamuru parcalamamaya dikkat etmek lazim)
Acilan hamuru, kenarlardan ice dogru katlanir ve bir kare elde edilir
Karenin ortasina harc koyulur ve bohca seklinde katlanir
Bu islemi butun toplar bitinceye kadar tekrar edilir
Bohcalari, yaglanmis firin tepsisine yaptikca dizin. Ustune elle biraz yag surulur ve rendelenmis tulum peyniri serpilir.
180 derece firinda, nar gibi kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun
5 yorum:
coucou
tu énumères tu jus de citron dans tes ingrédients mais parles de vinaigre dans la recette. y aurait-il une erreur ?
au fait ton site est très bien fait, félicitations.
bisous de france.
rabis
Merci beaucoup Rabis,
l'erreur est réparée :)
si tu as d'autres remarques, elles sont les bienvenues n'hésite pas
bisous
sarah
bloğunuzu çok beğendim özellikle boyozunuz çok kolay ve lezzetli olduğu çok belli, ben izmirliyim boyoz deyince bizim boyoz geldi aklıma ama sizinki farklı muhakkak haftada 1-2 kez yemeden duramayız ellerinize sağlık muhakkak deneyeceğim ve sizi eklemek istiyorum sevgiler...
hayriye73.blogcu.com
Sevgili Hayriye,
Yorumunuz icin cok tesekkurler. Dediginiz gibi, bu boyozlar gercekten cok kolay ve lezzetli, tabii hazir boyozlarin yeride baska :)
Umarim deneyip begenirsiniz
Sarah
Ben de isterim....
Yorum Gönder