Ben kalender mesrebim
Guzel cirkin aramam
Mideme bir eglence isterim olsun
Endami sanli,
Yemesi balli,
Biraz da tatli olsun
Olsun!
« Ben kalender mesrebim » kantosu biraz degistirilmistir :)…
Firinda “French toast” (Gourmet’den)
Malzemeler
- 1 bayat ekmek
- 30 g ( 1/4 de stick) oda isisinda veya eritilmis tereyag - 2 yumurta
- 40 cL ( 2/3 cup) sut
- 3 corba kasigi seker
- servis icin akcaagac surubu
- 30 g ( 1/4 de stick) oda isisinda veya eritilmis tereyag - 2 yumurta
- 40 cL ( 2/3 cup) sut
- 3 corba kasigi seker
- servis icin akcaagac surubu
Yapilisi
- Dikdortgen (33 x 22 cm ) bir firin kalibini bolca tereyaglayin.
- Bayat ekmegi dilimleyin ve uste gelecek yuzu tereyaglagin. Firin kalibina sikica yerlestirin.
- Yumurtalari, sutu ve tuzu cirpin ve ekmek dilimlerinin ustune dokun.
- Ekmek dilimleri siviyi cekinceye kadar (bir gece) buz dolabinda kalibi bekletin
- Firini 220°C isitin, buzdolabindan cikardiginiz ekmeklerin ustune bolca seker serpin ve firina surun. Dilimler kabarip, kizarincaya kadar pisirin (20-30 dk kadar)
- Sicak sicak servis edin. Yanina akcaagac surubu, bal, recel .... ikram edin
- Dikdortgen (33 x 22 cm ) bir firin kalibini bolca tereyaglayin.
- Bayat ekmegi dilimleyin ve uste gelecek yuzu tereyaglagin. Firin kalibina sikica yerlestirin.
- Yumurtalari, sutu ve tuzu cirpin ve ekmek dilimlerinin ustune dokun.
- Ekmek dilimleri siviyi cekinceye kadar (bir gece) buz dolabinda kalibi bekletin
- Firini 220°C isitin, buzdolabindan cikardiginiz ekmeklerin ustune bolca seker serpin ve firina surun. Dilimler kabarip, kizarincaya kadar pisirin (20-30 dk kadar)
- Sicak sicak servis edin. Yanina akcaagac surubu, bal, recel .... ikram edin
3 yorum:
Ellerinize saglik, sahane, tam bana göre bir tarif. Ben visne recelli rica etsem?
Sevgiler
Ben de Tata gibi vişne reçelli deniyeceğim. Oğullarım çok sevecekler, eminim. Eline sağlık Sarah.
Sevgiyle, Nane Limon
Merhaba Sarah
fırında french toast hic denememistim.
Mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Işıl
Yorum Gönder