Pazartesi, Mart 31, 2008

Firinda french toast


Ben kalender mesrebim

Guzel cirkin aramam

Mideme bir eglence isterim olsun


Endami sanli,

Yemesi balli,

Biraz da tatli olsun

Olsun!


« Ben kalender mesrebim » kantosu biraz degistirilmistir :)…


Firinda “French toast” (Gourmet’den)


Malzemeler

- 1 bayat ekmek
- 30 g ( 1/4 de stick) oda isisinda veya eritilmis tereyag - 2 yumurta
- 40 cL ( 2/3 cup) sut
- 3 corba kasigi seker

- servis icin akcaagac surubu


Yapilisi

- Dikdortgen (33 x 22 cm ) bir firin kalibini bolca tereyaglayin.
- Bayat ekmegi dilimleyin ve uste gelecek yuzu tereyaglagin. Firin kalibina sikica yerlestirin.
- Yumurtalari, sutu ve tuzu cirpin ve ekmek dilimlerinin ustune dokun.
- Ekmek dilimleri siviyi cekinceye kadar (bir gece) buz dolabinda kalibi bekletin
- Firini 220°C isitin, buzdolabindan cikardiginiz ekmeklerin ustune bolca seker serpin ve firina surun. Dilimler kabarip, kizarincaya kadar pisirin (20-30 dk kadar)
- Sicak sicak servis edin. Yanina akcaagac surubu, bal, recel .... ikram edin

3 yorum:

tata dedi ki...

Ellerinize saglik, sahane, tam bana göre bir tarif. Ben visne recelli rica etsem?
Sevgiler

munevver dedi ki...

Ben de Tata gibi vişne reçelli deniyeceğim. Oğullarım çok sevecekler, eminim. Eline sağlık Sarah.

Sevgiyle, Nane Limon

morincir dedi ki...

Merhaba Sarah

fırında french toast hic denememistim.
Mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Işıl