Pazar, Aralık 17, 2006
Kozlenmis Kirmizi Biber
Kac senedir annem bu tarifi yapar ve meze olarak sunar. Bende biber sevmedigimden inadina hic tadina bakmamistim. Yaslandigimdan mi bilmiyorum bu aksam bu guzel mezeyi denemeye karar verdim. O kadar begendim ki tarifi beklemeden paylasmak istedim. Artik bu meze balik yemeklerimin bir vazgecilmezi olacak!
Kozlenmis Kirmizi Biber
Malzemeler
-kirmizi biber
-zeytinyag
-limon
-sarimsak
-tuz
Yapilisi
-Kirmizi biberleri firinda kozleyin
-Soguduklarinda ince kabuklarini soyun.
-Ince uzun dilimler halinde kesin
-Bir kapta, limonu,zeytinyagi, ezilmis sarimsagi ve tuzu iyice cirpin.
-Biberlerin ustune dokun
-Servis tabagina alip, servis yapin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ben de cok seviyorum bu kirmizi biberleri, izgara ete de cok yakisiyor!
Sevgiler
Sevgili Tata,
Artik yeni ufuklar aciliyor bana :) bir daha izgara etle yerim,
Ah sarah sebze yiyor, dunya tersine mi donuyor?:))))
Cok optum
sarah
Yorum Gönder