
Kac senedir annem bu tarifi yapar ve meze olarak sunar. Bende biber sevmedigimden inadina hic tadina bakmamistim. Yaslandigimdan mi bilmiyorum bu aksam bu guzel mezeyi denemeye karar verdim. O kadar begendim ki tarifi beklemeden paylasmak istedim. Artik bu meze balik yemeklerimin bir vazgecilmezi olacak!
Kozlenmis Kirmizi Biber
Malzemeler
-kirmizi biber
-zeytinyag
-limon
-sarimsak
-tuz
Yapilisi
-Kirmizi biberleri firinda kozleyin
-Soguduklarinda ince kabuklarini soyun.
-Ince uzun dilimler halinde kesin
-Bir kapta, limonu,zeytinyagi, ezilmis sarimsagi ve tuzu iyice cirpin.
-Biberlerin ustune dokun
-Servis tabagina alip, servis yapin
2 yorum:
Ben de cok seviyorum bu kirmizi biberleri, izgara ete de cok yakisiyor!
Sevgiler
Sevgili Tata,
Artik yeni ufuklar aciliyor bana :) bir daha izgara etle yerim,
Ah sarah sebze yiyor, dunya tersine mi donuyor?:))))
Cok optum
sarah
Yorum Gönder