Pazar, Aralık 17, 2006

Kozlenmis Kirmizi Biber


Kac senedir annem bu tarifi yapar ve meze olarak sunar. Bende biber sevmedigimden inadina hic tadina bakmamistim. Yaslandigimdan mi bilmiyorum bu aksam bu guzel mezeyi denemeye karar verdim. O kadar begendim ki tarifi beklemeden paylasmak istedim. Artik bu meze balik yemeklerimin bir vazgecilmezi olacak!

Kozlenmis Kirmizi Biber

Malzemeler

-kirmizi biber
-zeytinyag
-limon
-sarimsak
-tuz

Yapilisi

-Kirmizi biberleri firinda kozleyin
-Soguduklarinda ince kabuklarini soyun.
-Ince uzun dilimler halinde kesin
-Bir kapta, limonu,zeytinyagi, ezilmis sarimsagi ve tuzu iyice cirpin.
-Biberlerin ustune dokun
-Servis tabagina alip, servis yapin

2 yorum:

tata dedi ki...

Ben de cok seviyorum bu kirmizi biberleri, izgara ete de cok yakisiyor!
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Tata,

Artik yeni ufuklar aciliyor bana :) bir daha izgara etle yerim,
Ah sarah sebze yiyor, dunya tersine mi donuyor?:))))

Cok optum

sarah