Pazar, Kasım 26, 2006

Portakalli Ordek Filesi


Yilbasi yaklasiyor, yilbasi gecesi icin belki menu hazirliklarina gectiniz bile, benimde katkim olsun istedim :)…. Ben ozel gunler icin ordek filesini cok severim, yanina gnocchi , pure … cok guzel yakisiyor. Ordek filesini hazirlamasi cok kolay ve neticede cok guzel. Bu tarifi gecen sene kesfettigim bir mecmuadan aldim, Vivre à Table . Ilk denedigimde portakalli yaptim, sonra portakal parcalarini kaldirdim ama portakal suyunu sos icin biraktim (cok guzel tad veriyor).


Portakalli ordek filesi (Magret de canard à l'orange)(6-8 kisilik)
Vivre à Table kasim-aralik 2005 sayisi

Malzemeler

-3 tane kalinca ordek filesi
-2 corba kasigi yag
-3 corba kasigi soya sosu
-2 tane arpacik sogan
-4 tane portakal
-3 corba kasigi bal
-35 g tereyag

Yapilisi


-Ordek filelerinin derilerini bicakla yarin. Firina giden bir kaba koyun.
-Yag, soya sosu ve bali karistirip ustlerine dokun. Fileleri bu karisimda bir kac kere alt ust edin.
-Sonra,deri kisimlari alta gelecek sekilde en az 30 dk serin bir yerde bekletin.
-3 tane portakali soyun. Dilimlerin beyaz kabuklarini cikarin. 4’cu portakali sikin.
-Arapacik soganlari ince dograyin ve sosun icine dokun.
-Firini 200°C isitin, fileleri sosla berabe firina surun. 20 dk kadar pisirin.
-Bu arada 35 g tereyagi eritin, ve portakal dilimlerini soteleyin.
-Fileleri firindan cikarin, 5 dk bir kesme tahtasinin ustunde bekletin.
-Bu arada portakal suyunu firin kabina dokun ve bir sos elde edin.
-Filelerin kalin dilimleyin.
-Servis tabagina portakal dilimleriyle ve portokalli sosla servis edin.

-Pure veya makarna ile servis edin

5 yorum:

tata dedi ki...

Aferın, güzel, degisik bir tarif olmus bu. Kıs günlerıne de yakısır!

sarah dedi ki...

Sevgili Tata,

cok tesekkurler yorumun icin, gercekten cok guzel, babam bile yedi :)

optum

sarah

Sonia dedi ki...

Cok güzel tarifleriniz var blog da huzur veriyor. Yilbasi mönüsü olarak etkinligimiz 25 aralikta. sizi de görmek isteriz. Banner blogsayfamin sag alt kösesinden alinabilir sevgilerimle Sonia...

sarah dedi ki...

Sevgili Sonia,
Guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim, beni cok mutlu ettin. Yilbasi etkinligi icin bir kac fikrim var bile:))) Umarim herkes begenir,

Sevgiler

Sarah

Loiseau Bleu dedi ki...

Voilà un blog délicieux - surtout aujourd'hui où nous n'avions pas acheté ni préparé de galette des rois - j'ai quand même eu le plaisir de reconnaître mes gingerbreadkids (cinq en tout) chantés à tue tête par moi-même pour un petit pubLic demain. Je cuisine les mots : je suis conteuse et j'ai une histoire familiale autour du pain : merci pour votre blog, dans mon bureau flotte une magique odeur de pain. C'est un peu cette fois grâce à vous. Bonne année à Vous et tous et toutes
Lania
terrassentchatche et http://entrecielethere.free.fr