Pazar, Eylül 03, 2006

Keci peynirli kabakli kek


Yine bir yaz bitti, yarin okullar aciliyor…Hayat devam ediyor. En son yazdigimdan beri baya maceralar yasanmis, once dedem hastlandi, annem ve teyzem acilen Izmir’e gittiler. Bir kac gun telefonun calmasindan korktuk ; ama o gunler de geride kaldi… Bu arada bir kacamak yapip Cesme’ye gittim. Eski Cesme-Ilica-Alacati’yi hatirladim… Degisiklikleri fark ettim, her aksam gittigimiz kahfenin ustasi gitti, Kumrucu Huseyin’de bir porsiyonda 5 tane lokma varken artik 6 oldu :) (bu da cok onemli bir detay benim icin), bu degisikliklerin yaninda Deniz Cerezcisi ayni yerde taze ve kaliteli çerezleri satmaya devam ediyor, karsisinda Veli Usta… 3-4 yasindan beri her yaz oradan dondurma yerim ama normal cunku hic boyle bir karadutlu dondurma yemedim bir yerde. Daha fazla Cesme’den konusmak isterdim ama annem vakit kaybetmeden tarif yazmami istiyor, onunda hatirini kirmiyalim..
… ve hemen dun aksam bir arkadasima yaptigim menu’den bir tarif vermek isterim. Tarif tuzlu bir kek, lezzetli ve cok hafif. Esas tarif ‘Les cakes de Sophie’ adli kitaptan alinmistir. Herkese tavsiye ederim.

Keci peynirli kabakli kek (Les cakes de Sophie’den)

Malzemeler :

-3 yumurta
-150 g un (ben biraz daha fazla koydum)
-1 paket kabartma tozu (ben yarim paket kullandim)
-8 cl sivi yag
-12.5 cl sut
-100 g rendelenmis kasar (ben 50 g kullandim)
-200 g keci peyniri
-1 tane orta boy kabak
-2 corba kasigi zeytin yag
-yarim demet maydanoz
-Biraz tuz ve biraz karabiber

Yapilisi

-Keci peynirini kucuk kupler halinde dilimleyin
-Bir tavaya, 2 kasik zeytinyag koyun. Icine onceden yuvarlak dilimlediginiz kabaklari koyun. 15 dk kadar orta ateste kizartin.
-Bir kapta, yumurta,un, kabartma tozu, tuz ve biber’i cirpma teliyle karistirin. Icine yavas yavas yagi ve sicak sutu ekleyin. Rendelenmis kasari ekleyin. Kabaklari , keci peynirini ve ince kiyilmis maydanozu ekleyin, karistirin
-Onceden yaglanmis kek kalibina karisimi dokun.
-45 dk 180° C firinda pisirin

13 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

hosgeldin sarah!
tatilde guzel lezzetlerle sarmalanmana sevindim, hastaliklara uzuldum.
tum hastalara acil sifalar diliyorum.
tijen

damak tadı dedi ki...

Selamlar Sarah,
Hastalara acil şifalar dileyip,güzel bir hafta geçirmen dileğiyle..

Çok güzel bir sunum elleine sağlık,umarım en kısa zamanda deneme imkanı bulurum.

Sevgiler

Nezaket dedi ki...

Sarah hosgeldin, tarfini cok begendim. Kabak mevsimi gecmeden hemen denemek isterim bir firsatta. Herkesin iyi olmasina sevindim. Sevgiler

sarah dedi ki...

Sevgili Tijen,
Iyi dileklerin icin tesekkurler, guzel lezzetlere doyamadim, ne yazik ki bu sene yaseminlere hasret kaldim

Sevgili Damak Tadi,
Cok tesekkurler, umarim sende guzel bir hafta gecirirsin. Umarim keki deneyip begenirsin

Sevgili Nezaket,
Yorumun icin tesekkurler, denemenin neticesini bekliyorum. Umarim sende begenirsin

Hepinize sevgiler

Sarah

zeynepyemekbiz dedi ki...

SEvgili Sarah,
umarim bu satirlari okurken deden iyice sihhatine kavusmustur.
Bende Cesmeye giderken Alacatiya ugradim bu sene, taniyamadim oralari. Ne kadar degismis hersey.
Ama Turkiye'de olmanin keyfinide yasamak guzel. Burasi benim vatanim topragim diyebilmek :))
Kabakli kekini bu hafta yemek listetine aliyorum, bu lezzeti herkes gormeli bence. Ellerine saglik.

sarah dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Yorumun icin cok tesekkurler, listene koyman beni cok memnun etti
Bu yaz seni cok andim, lokmalarin icinde baya reklam yaptim:)

Sevgiler

tata dedi ki...

Mutfagina hos geldin. Biraz ortalik toparlamayi bitirsem ben de deneyecegim.
Sevgiyle öpüyorum.

sarah dedi ki...

Sevgili Tata,

Hosgeldin, bizde seni pencerenden gozluyorduk, yeni tariflerini bekliyoruz

cok cok optum

sarah

Kruidnagel dedi ki...

sevgili sarah, dedene acil sifalar ve uzun omurler diliyorum, bloguna hosgeldin, uzun sure ozlemistik seni.. kabakli kek tarifini begendim zaten keci peyniri neyle birlesirse birlessin her zaman iyi sonu veriyor, ellerine saglik

derya dedi ki...

yazı ve fotoğraflarınızı kaynak belirterek dergimizde yayınlayabilir miyiz?

http://www.derja.com/

ONLİNE DERGİ

editor@derja.com

sarah dedi ki...

Sevgili Kruidnagel,
iyi dileklerin icin cok tesekkurler, kusura bakma biraz gec cevap veriyorum
Sende benim gibi dusunuyorusun keci peynirin hakkinda, gercekten cok guzel

Sevgili derya,
simdilik bir sey diyemem, en iyisi siz direkt Estelle ile temasa gecin. Ilginiz icin tesekkurler

Sarah

sevdamavisi dedi ki...

selam,
ne kadar güzel ve farklı bir görüntü. ellerinize sağlık.çok beğendim

sarah dedi ki...

Sevgili sevda mavisi,

yorum icin tesekkurler

Sevgiyle

Sarah