Pazartesi, Mart 13, 2006

Portakal ve salatalik salatasi



Bu tarifi ilk okudugumda sasmadim desem yalan olur, bir sosun icinde tarcin koyulur mu hic?! Fakat okuyucu yorumlarini okuduktan sonra bende bu tarifi denemeye karar verdim. Hic de pisman olmadim. Bir salataligi ve bir portakali cok guzel ve degisik bir salataya donusturmenin en kolay yolunu buldum. Sizlerede tavsiye ederim. Umarim sizlerde benim begendigim kadar begenirsiniz.

Portakal ve salatalik salatasi (Gourmet, mayis 2004 sayisindan)

Malzemeler 2 kisilik

- 1 portakal
- 1 kucuk salatalik

- 2 tane kurutulmus domates (zeytinyaginda marine edilmis)
- 1 corba kasigi elma sirkesi
- 1 corba kasigi bal
- 5-6 corba kasigi zeytinyag
- 2 fiske tuz
- 1 fiske tarcin
- 1 fiske kimyon
- 1 fiske karabiber

Yapilisi

- Salataligi ince dilimler halinde kesin. Portakali soyun, dilimleyin ve dilimleri ikiye bolun. Salatalik ve portakal dilimlerini bir tabaga alin.

- Diger malzemeleri karistirip bir sos hazirlayin. Salatalik ve portakal dilimlerinin ustune dokun, karistirin ve hemen servis edin.

3 yorum:

yemekvebiz dedi ki...

Bende basligi okuyunca sonrasinda tarifi okuyunca garipsedim,
ama denemissin begenmissin, bende deneyecegim, cok ilginc geldi,
tesekkurler paylasimin icin.

Zeynep

Adsız dedi ki...

Sevgili Estelle,
Ben portokalin girdigi herseyi severim, fakat bu salata tatli mi, eksi mi?Öpücükler
tata

Estelle dedi ki...

Zeyenep : Umarim begenirsin, ben cok seviyorum.

Tata : Bu salata eksiden fazla tatli ama o kadar tatli da degil. Bence seversin...