Perşembe, Aralık 29, 2005

Mantarli Patates Dolmasi


Gecenlerde fransiz yemek etkinligi Blog Appetit icin mantarli bir yemek yapmak gerekiyordu. Mantar corbasina (hazir, daha hic kendim yapmadim) bayilirim, ama cok sevdigim bir tarif daha var Roger Vergé'den mantarli patates dolmasi (Ma cuisine du soleil kitabindan)

Bir et yemeginin yaninda cok guzel yakisabilecek bir yemek.

Bu da 2005 icin son tarifim olacak galiba. Hepinize guzel, mutlu ve saglikli bir 2006 senesi diliyorum

Mantarli Patates Dolmasi (Roger Vergé'den)

Malzemeler (2 kisilik)

-6 patates ( 80g’lik)
-120 g mantar
-1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan
-1 yumurta sarisi
-4 corba kasigi krema
-1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz
-1 kahve kasigi ince kiyilmis ‘chives’ (ciboulette)
-40 g tereyag
-1 kub bouillon
-tuz, karabiber

Yapilisi

-Patatesleri soyun ve iclerini oyun.
-Firini 200° C isitin

-Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin

-Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun

-Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin.

-Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin

-Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin

-Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin.

-Tavuk bouillon’nu hazirlayin

-Firina giden bir kabi yaglayin

-Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun. Bir catalla hafifce bastirin


-Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun. Hazirlamis oldugunuz bouillon’nu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun

-Kabi firina yerlestirin. 10 dk’da bir sostan patateslerin ustune gezdirin. Sos cok cabuk azalirsa bouillon’dan tekrar dokun.

(30 dk kadar pisirin)
Afiyet olsun

5 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Cok guzel olmuş,
ellerine saglık ve iyi seneler:)

Figen

sarah dedi ki...

Tesekkurler,

Sizede iyi seneler

Sevgiler

sarah

Adsız dedi ki...

C'est drole de decouvrir votre blog suivant la discussion sur le blog d'Istanbul.
Ma curiosite, d'ou vient votre interet a la Turquie et a la cuisine turc?

Estelle Tracy dedi ki...

Facile : mes parents sont turcs !

Adsız dedi ki...

merci pour ce blog delicieux!