.
Ben annemin mutfagini baya isgal ederim, ilk once tariflerini denedim, sonra yemek kitaplarini karistirdim simdide resim cekme denemelerindede bana yardimci olmaya calisiyor. Yine de ayni mutfakta calismaya gayret ediyoruz :) Bugunku tarifi annem icin ozel hazirladim cunku kendisi bir gevrek duskunu. Bu simitleri yerken kafamdada Ali Kocatepe’nin « Izmir ozledim seni » sarkisinin sozleri vardi kafamda ...
Tarif Ev Cini’den. Sevgili Ev Cini bizimle tariflerini paylastigin icin cok tesekkurler.
Not: Ilk denemem icin benimkiler biraz kalin oldular, ve de istedigim rengi almadilar. Ama tadi ve olcusu tamdi.
12 yorum:
bende simiti çok severim ellerinize sağlık
Afiyet olsun Burcu, yorum icin tesekkurler
Sevgili Ev Cini, belki de undan da fark eder, ben normal beyaz un kullandim
bir zamanlar gevregin nohut unundan yapildigini dusunuyordum (cesmedeki kumrular gibi)!!!
Sefere sirf pekmeze batirmayi bile dusunuyorum:)
Sarah, bir ilk deneme icin cok basarili, bravo.
Izmir'in gevreginin yerini tutmasi imkansiz olsada - Paris'te yasadigini varsayarak soyluyorum - Turk mahallesinde firinlarda bulabilirsin simit. Hani evde yapmak zor geldigi zaman...
merhaba Sarah,
Gevrek nohut unundanmi yapiliyor? Eger oyleyse benim yasadigim yerde nohut unu var onunla denemek istiyorumda. Cevaplarsan sevinirim.
Sevgili Dilek,
Unutmustum Paris'te simit oldugunu, hatirlattigin icin tesekkurler
Sevgili anonim okuyucu,
aslinda hic bilmiyorum belki dedigim buyuk bir yanlislik, ama yinede belki denemeye deger. Denersen haber veririsen cok memnun olurum, bende denemek isterim
sevgili sarah sana 23 st jacques'taki yeni evimden merhaba diyorum :)
en kisa zamanda gorusmek uzere...
Sevgili Simiole,
Hos geldin:) Umarim yakinda gorusebilecegiz
A quand la pendaison de cremaillère ? :))))
Sevgili sara almanya da satilan pastanelerdeki simitler ( en azindan bizim buradakiler) ayni seninkiler gibi hem görüntü olarak hemde renk olarak:) tadi cok güzel oluyor.ellerine saglik
inanılmaz...1 fransızın türkçe bir siteyle türk yemekleri yapması..evet inanılmaz..harikasınız böyle devam edin..izmir' den selamlar...
Sevgili Elcin, cok tesekkurler. Duzgun bir sekil vermek icin gayret ettim, yorumunu okuyunca cok memnun oldum
Sevgili Marti,cok cok tesekkurler
Turk mutfagini cok severiz, ve arkadaslarada tanitmaya calisiyoruz burada :)
selamlar
sarah
Super gorunuyor. Evcini yazdigi zaman heyecana kapilip deneyecegim diye pekmez de almistim. Denedigine gore ben de bir deneyeyim diyorum. Cok severim soyle citir citir sicak simiti. Ellerine saglik
Sevgili Ycurl,
denemeni tavisye ederim, ben 500 g unla yaptim, yapmak, pisirmek ancak bir saatimi aldi
Kolay gelsin
afiyetle
sarah
Yorum Gönder