Pazar, Ekim 16, 2005

Taze gevrek, citir gevrek...

.

Ben annemin mutfagini baya isgal ederim, ilk once tariflerini denedim, sonra yemek kitaplarini karistirdim simdide resim cekme denemelerindede bana yardimci olmaya calisiyor. Yine de ayni mutfakta calismaya gayret ediyoruz :) Bugunku tarifi annem icin ozel hazirladim cunku kendisi bir gevrek duskunu. Bu simitleri yerken kafamdada Ali Kocatepe’nin « Izmir ozledim seni » sarkisinin sozleri vardi kafamda ...

Tarif Ev Cini’den. Sevgili Ev Cini bizimle tariflerini paylastigin icin cok tesekkurler.
Not: Ilk denemem icin benimkiler biraz kalin oldular, ve de istedigim rengi almadilar. Ama tadi ve olcusu tamdi.

13 yorum:

burcukusu dedi ki...

bende simiti çok severim ellerinize sağlık

ev cini dedi ki...

Sarah, esas ben teşekkür ederim çünkü evde yapılmış halini merak ediyordum. Pekmezle suyun oranı yarı yarıya yakın olacak diyorlar. Ya bu oran yüzünden yada fırıncının kullandığı şeker pekmezi yüzünden öyle koyu renkli oluyor sanırım.

sarah dedi ki...

Afiyet olsun Burcu, yorum icin tesekkurler

Sevgili Ev Cini, belki de undan da fark eder, ben normal beyaz un kullandim
bir zamanlar gevregin nohut unundan yapildigini dusunuyordum (cesmedeki kumrular gibi)!!!
Sefere sirf pekmeze batirmayi bile dusunuyorum:)

Dilek... dedi ki...

Sarah, bir ilk deneme icin cok basarili, bravo.

Izmir'in gevreginin yerini tutmasi imkansiz olsada - Paris'te yasadigini varsayarak soyluyorum - Turk mahallesinde firinlarda bulabilirsin simit. Hani evde yapmak zor geldigi zaman...

Adsız dedi ki...

merhaba Sarah,

Gevrek nohut unundanmi yapiliyor? Eger oyleyse benim yasadigim yerde nohut unu var onunla denemek istiyorumda. Cevaplarsan sevinirim.

sarah dedi ki...

Sevgili Dilek,
Unutmustum Paris'te simit oldugunu, hatirlattigin icin tesekkurler

Sevgili anonim okuyucu,

aslinda hic bilmiyorum belki dedigim buyuk bir yanlislik, ama yinede belki denemeye deger. Denersen haber veririsen cok memnun olurum, bende denemek isterim

simiole paris carnet dedi ki...

sevgili sarah sana 23 st jacques'taki yeni evimden merhaba diyorum :)
en kisa zamanda gorusmek uzere...

sarah dedi ki...

Sevgili Simiole,

Hos geldin:) Umarim yakinda gorusebilecegiz

A quand la pendaison de cremaillère ? :))))

elcinin_mutfagi dedi ki...

Sevgili sara almanya da satilan pastanelerdeki simitler ( en azindan bizim buradakiler) ayni seninkiler gibi hem görüntü olarak hemde renk olarak:) tadi cok güzel oluyor.ellerine saglik

marti dedi ki...

inanılmaz...1 fransızın türkçe bir siteyle türk yemekleri yapması..evet inanılmaz..harikasınız böyle devam edin..izmir' den selamlar...

sarah dedi ki...

Sevgili Elcin, cok tesekkurler. Duzgun bir sekil vermek icin gayret ettim, yorumunu okuyunca cok memnun oldum

Sevgili Marti,cok cok tesekkurler

Turk mutfagini cok severiz, ve arkadaslarada tanitmaya calisiyoruz burada :)

selamlar
sarah

ycurl dedi ki...

Super gorunuyor. Evcini yazdigi zaman heyecana kapilip deneyecegim diye pekmez de almistim. Denedigine gore ben de bir deneyeyim diyorum. Cok severim soyle citir citir sicak simiti. Ellerine saglik

sarah dedi ki...

Sevgili Ycurl,

denemeni tavisye ederim, ben 500 g unla yaptim, yapmak, pisirmek ancak bir saatimi aldi

Kolay gelsin

afiyetle

sarah