Cumartesi, Ekim 15, 2005

Nar Ye#3


Nar YE

Bu resimde ablamin ve benim payimiz var. Yok Estelle’le beraber mutfaga girmedik. Fakat kendisinin internet baglantisi olmadigindan ben hem onun bir tarifini hemde benim bir tarifimi yaptim.

Ilk once sozu Estelle'e verelim

Ilk once,Amerika’dada narin bu kadar sevildigini hic tahmin etmiyordum. Ben Nari cok severim, yemesi biraz zor olsa da, her zaman nar yemekten zevk alirim. Gecenlerde esimin annesi bana Paula Wolfert’in Mediterranean Cooking kitabini hediye etmisti. Narin cok degisik bir uygulamasina rasladim. Sizleri daha fazla bekletmeden tarifi hemen veriyim

Portakal cicegi su'lu nar (kusura bakmayin ‘orange blossom water’in turkcesini bilmiyorum)

Malzemeler
-1 nar
-1corba kasigi portakal cicegi suyu
-1corba kasigi seker

Yapilisi

-Nari soyun, nar taneleri bir derin tabagin icine koyun, ustune portakal cicegi suyu ve seker serpin.
- Karistirin
- 1 saat kadar bekletin ve servis edin

Bu kadar kolay :) Afiyet olsun

Estelle

Ben ilk once, sirf Estelle’in tarifini yapmayi dusunuyordum. Annem ile nar eksili kisir yapmayi dusunmedik degil …

… evdeki hesap carsiya uymaz misali, ben disciye gittim. Biraz erken gelince bir kac mecmua okumaya basladim ve cok degisik bir tarifle karsilastim. Cantamda her zaman kagit kalem bulundurdugum icin hemen tarifi yazdim ve Nar ye etkinligine kismetmis :)

Tarifi Elle Canada mecmuasindan aldim, onlarda New York’taki bir barman’den aldilar (discide oldugumdan daha fazla detayim yok!)

Nar’li cocktail (Orijinal tarifte rhum vardi fakat ben kullanmadim)


Malzemeler (1 cocktail bardagi icin)

-1 cay kasigi nar tanesi
-6 cay kasigi seker
-1/2 yesil limon suyu
-1/2 narin suyu
-4-6 tane nane yapragi
(2 onces beyaz rhum – ben kullanmadim)

Yapilisi

-Butun malzemeleri bir kac parca buzla bir shaker’in icine koyun ve karistirin. Cocktail bardaginda servis edin, ustunu bir nane yapragi ile susleyin
Afiyet olsun

5 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

portakal cicegi suyu.
ne yazik ki türkiye'de pek bulunmuyor. daha çok kuzey afrika ülkelerinde kullaniliyor. kibris'ta da var. bendekini arkadasim aylin getirmisti, arada kullaniyorum. gerçekten özel bir aromasi var.
paula wolfert'in tarifi olmasini da özellikle sevdim, saygi duydugum bir isim çünkü.
ellerinize saglik! ikinizin de..
tijen

dilek dedi ki...

Kizlar elinize saglik! Tarifleriniz icin tesekkürler! Tijen portakal cicegi suyunu söylemis zaten:)

sarah dedi ki...

Sevgili Tijen, cok tesekkurler, en kisa zamanda duzeltemeye bakacagim. Elindeki portakal cicegi suyu bitince haber ver, yolliyabilirim

Tesekkurler sevgili Dilek, ne yazik ki narlarin rengi cok acikti

sarah

muharrem dedi ki...

merhaba Sarah hanım. ben bu portakal çiçeği suyunu arıyordum, sizde hala varmı diye soracaktım. varsa nasıl , ne zaman ve kaça gönderebilirsiniz.
teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba!
portakal çiçeği suyu arıyorum,yardımcı olurmusunuz?
şimdiden teşekkürler
Ana Leyla Ergin
analeyla@hotmail.com