Pazar, Ekim 23, 2005

Kaytaz Boregi

.
Bazen tarifleri degistirmeyi, veya yeni bir tarif yaratmayi severim fakat bazi tarifleri de ellemem, bana nasil ogretildiyse oyle yaparim, Kaytaz boregi iste boyle bir tarif.
Bu tarifi annem Antakyali arkadasindan aldi, tadina da doyamiyorum…

Malzemeler

Hamuru icin :
-500 g un
-su
-tuz

Ustu icin
-300 g kiyma
-2 domates
-2 sogan
-maydanoz
-aci biber salcasi (zevkinize gore)
-tuz
-biber

Hamuru acmak icin
-50 g tereyag(eritilmis)
-50 mL sivi yag

Yapilisi

-Bir kaba unu koyun. Tuzu ve suyu ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edinceye kadar cok yogurun. Hafif yaglanmis bir tepsiye hamurdan kucuk toplar koparip dinlenmeye birakin (toplarin ustune kurumamalari icin biraz yaglayin ). Ustunu ortun.

-Hamur toplarini 1 saat kadar bekletin.

- Hamur dinlenirken, kiymali harci hazirlayin.

- Kiymanin icine ince dogranmis sogan, domates, biraz maydanoz, tuz karabiber, salcayi ekleyip, kiymayi yogurun.

-50-60 g kadar tereyag eritin. Ustune 50mL kadar sivi yag ekleyin.

-Hamur toplari acmak icin buyuk bir tepsiye biraz yag surun. Hamuru elinizle inceltin (asagi yukari 15 cm genisliginde ve 40 cm uzunlugunda bir ince yufkaniz olacak ). Hamuru bir ucundan tutup, salyangoz gibi kivirin. Firin tepsisine yerlestirin

-Ustune kiymali harctan koyun. Tereyag+yag karisimindan harcin ustune surun.

-Bu isleme butun toplariniz bitinceye kadar devam edin.

-180-200 °C firinda, ustleri nar gibi kizarincaya kadar pisirin.

-Taze ve sicak servis edin. Afiyet olsun!

12 yorum:

Dilek... dedi ki...

Sarah, cok guzel gorunuyor boreklerin, ellerine saglik. Hamura kabartma tozu veya maya konmamasi ilgimi cekti. Pisince kivami nasil oluyor boreklerin?

Tekrar eline saglik, paylastigin icin de tesekkurler.

Dilek... dedi ki...

Sonradan farkettim, yufka elde ediliyor... Dalginligimi bagislayin :-))

sarah dedi ki...

Sevgili Dilek,

Cok tesekkurler, evet hamur yufka gibi ama yag ile acildigindan elle aciliyor ve cok kolay inceliyor

Sevgili Xtra

Umarim deneyip begenirsin, tadi da gercekten guzel, bende daha hakiki yufka acmadim:)

Afiyetle

sarah

ZeYNeP dedi ki...

antakya mutfagini cok severim bende, oyle zengin cesitleri varki, her konuda mutfakta, bunu duymamistim hic, cok guzel anlatmissin, ramazan sonrasinda kisa sure icinde deneyecegim, ellerine saglik,

zeynep

sarah dedi ki...

Sevgili Zeynep,

Cok tesekkurler
Denersen cok memnun olacagim, zip zip da yerse daha da memnun olacagim :))

Neticeyi bekliyorum:)

fethiye dedi ki...

sarah, oncelikle ellerinize saglik! Bu olculerle kac tane borek cikiyor asagi yukari? Ona gore tam ya da yarim olcu yapmayi dusunuyorum.

tesekkurler!

sarah dedi ki...

Sevgili Fethiye,

Bu olcu ile asagi yukar 20- 23 arasi borek cikabilir,

Yapmadan once son bir tavsiye:) harci bol koymak lazim cunku pisince kiyma kuculuyor

Umarim begenirsiniz

kolay gelsin

afiyetle

sarah

fethiye dedi ki...

bu aksam yaptim ve cok sevdik bunu Sarah. Sagol paylastigin icin!

sarah dedi ki...

Sevgili Fethiye,

denedigin ve sevdiginiz icin cok cok memnun oldum,

sarah

Adsız dedi ki...

Merhaba Sarah,

Bu tarifi bende yaptım. Fakat sanırım ben biraz fazla ğişirdim kenarları biraz sert oldu. Fakat herşeye ragmen, Bizde ailecek çok begendik. Teşekkürler

Summer

sarah dedi ki...

Sevgili Summer,

Denemenize ve begendiginize cok sevindim,

tarifleri paylasmayi cok severim, begenilirse de daha da memnun olurum

sarah

Adsız dedi ki...

Sarah merhaba,

Haftasonu bu boregi yaptim. Yarim olcu denedim. Yorumlardaki verdigin adede gore hamuru 10 kucuk topa boldum, ama acarken zorlandim, yani pek acamadim, 15cmx40cm boyutunda olmadilar pek. Daha az bezeye mi bolmem gerekirdi dersin? Bir baska sorum hamurun sekillendirmesi ile ilgili. Salyangoz gibi kivirin derken hamuru once kendi etrafinda mi ceviriyorsun? Bir de ben kalan yagi hamurlarin uzerinde gezdirdim ve sonucta pistiginde hamur kismi kitir olmustu. Sanirim orijinalinde yumusak kalmasi gerekiyor, degil mi? Bunu nasil sagliyorsun? Yiyenler buna ragmen begendi, ama bir dahaki sefer icin puf noktasi verebilirsen sevinirim. Selamlar, tesekkurler