Çarşamba, Eylül 14, 2005

Bir Elma-YE macerasi

.
Annem : Kizim Elma-YE yi unuttun mu, ne zaman bir seyler yapacaksin !!
Sarah : Anne kizma elmayla yapilan tarifler cok
Annem : Yarin icin zor yaparsin, herseyi nasil yetistireceksin !!! Ne yapmayi dusunuyorsun ?
Sarah : Elma dolmasi
Annem : Estelle seftali dolmasi yapti, simdi sen elma dolmasi, bu yemek etkinliklerinin adi dolma-ye degil ki :)…

Annecigim once elmalarin tadina bak ondan sonra kiz …

Malzemeler

-Insan basina bir elma
-Elma basina bir kahve kasigi bal
-Tarcin
-Tereyag
-Biraz su

Yapilisi

-Elmalari iyice yikayin ve kurulayin
-Iclerini oyun
-Iclerine bir kahve kasigi bal dokun
-Ustune bir parca tereyag koyun
-Tarcin serpin

-Elmalari firina giden bir borcama dizin, altina biraz su dokun ve daha onceden 200-240°C isitilmis firina surun
-35-40 dk, elmalar yumusayincaya kadar pisirin. Elmalarin kurumamasi icin, arada pisme suyundan uzerlerine biraz gezdirin

-Ilik veya sicak servis edin

Afiyet olsun

10 yorum:

Banu Ucak dedi ki...

Estelle ne kadar hafif bir tatlı, eminim çok lezzetlidir. Yemek üzerine tatlı olarak hep meyve ile yapılmış tatlıları tercih ederim ben. İncir ve kayısı dolmasını yapardım artık bir de elma dolması tarifim oldu :) Ellerine sağlık.
sevgiler

Estelle Tracy dedi ki...

Bu tatliyi kardesim Sarah yapti ama bende tam aynisini yapmak istemistim! Cok lezzetli ve kekten hafif.

Adsız dedi ki...

hem yapılışıda oldukça kolay. benim gibi azıcık tembel:)) biri için süper bir tatlı. haftasonu annemlere gideceğiz orada deneyeceğim
sevgiler
tweety

sarah dedi ki...

Sevgili Banu, sevgili Tweety,

Umarim begenirsiniz, gercekten cok hafif oluyor, soguk bile yenebiliyor

Afiyetle

sarah

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Sarah, kolay ve lezzetli mühim olan hersey var bu tatlida.

Dilek'ce dedi ki...

Elma, tereyag ve tarcin alisik oldugumuz bir üclü ama her beraberlikleri sanki bir baska leziz. Firindaki beraberlikleri baska bir lezzetli oluyor:) Sarah bu dolma icin özellikle önerdigin bir elma cesidi var mi?
Ellerine saglik!

sarah dedi ki...

Sevgili Ozgul ve Dilek cok tesekkurler,

Dilek, tarife baktim orada eksi elma kullanmayi oneriyorlardi, fakat bence herkes kendi tadina uygulayabilir cunku balla cok tatli olmuyorlar

Afiyetle

sarah

pinomino dedi ki...

merhaba Sarah!
Ilk olarak commentin icin cok tesekkurler. Uzun zamandir blogunu keyifle takip ediyorum. Hem tariflerin hem de sunum ve anlatim seklin bir harika...En kisa surede bu sevimli tatliyi bizimkilere yapacagim :) Cok sevgilerimle...

sarah dedi ki...

Sevgili Pino,

Umarim ailece begenirsiniz

sarah

pinomino dedi ki...

Merhaba Sarah,
Tasarimlarimi begenmene cok sevindim:) Cocuk kitaplarindan bahsetmissin, gecen yil cok sevimli bir kitap (aslinda 6 sayfadan olusan yastikta diyebiliriz:)) tasarlamistim ama numune asamasinda kaldi. 2 kumas arasina elyaf koymustum, yumusacik olmustu. Aslinda o kadar cok tasarimim ve fikrim var ki ama ne yazikki kenarda bekliyor. Firma ihracat firmasi oldugundan dolayi cok yogun ve ic piyasaya ancak bu kadarini yetistirebilyor. Bende surekli "bir de sunu yapalim bir de bunu yapalim" diyerek numunelerimle kosturuyorum:)