Salı, Eylül 20, 2005

Sutlu Kek

.
Her sene Turkiye’ye gittigimizde bir yemek dergisi almaya calisiriz, annem Sofra dergisine bayilir… aslinda bende, o kadar severim ki annemin butun Sofralari yer degistirdi, kendi dolabindan dolabima gecti :) Fakat bu sene biraz degisiklik olsun diye annem bir Yemek Zevki dergisi aldi. Icinde bana gore tarif bulmayacagimdan korktum ama tam tersi oldu icinde hem cok lezzetli hemde evde her zaman olan malzemelerle yapilabilen tarifler var

Yemek zevki agustos 2005 sayisinda cok guzel bir kek tarifi buldum, sizlerle paylasmak istedim : Sutlu kek

Sutlu Kek

Malzemeler

-4 adet yumurta
-1/2 litre sut
-3 kahve fincani seker
-3 kahve fincani un
-1 kahve fincani sut
-1 paket kabartma tozu
-1 paket krem santi sosu (ben kullanmadim)
-1 paket cikolata sosu (ben kendim yaptim)
-1 paket vanilya

Yapilisi

-Yumurtalar ile sekeri cirpin
-Kabartma tozu, vanilya, un ve bir fincan sutu ekleyin
-Kek hamurunu tepsiye dokun
-160°C ‘deki firinda fazla kizarmadan pisirin
-Soguduktan sonra ½ litre sutle keki islatin
-Diger taraftan bir paket krem santiyi uzerindeki tarife gore hazirlayin
-Islak kekin uzerine surun
-Bir paket cikolata sosunu da hazirlayip krem santinin uzerine dokun
-Buzdolabinda donmaya yakin sogutup kare kare keserek servise sunun

Not: ben krem santi yapmadim, cikolata sosunu da boyle hazirladim

Cikolatali Sos
-120 g cikolata
-60 mL sut
-60 g seker
-30 g tereyag
-vanilya

-Cikolatayi sutle hafif ateste eritin
-Sekeri ekleyip 2 dk atesin ustunde birakin
-Tereyagini ekleyin, iyice karistirin

Cikolata sosunuz kullanima hazir

Sarah

12 yorum:

Sibel dedi ki...

Çok güzel bir kek tarifi bu! Bol sütle ıslanması çok hoş bir lezzet verir eminim. Eline sağlık Sarah...

şule dedi ki...

Sarah ellerine sağlık. kek harika görünüyor. eminim pasta gibi olmuştur. ben de sofra dergisini, lezzet dergisini çok seviyorum. hatice de arasıra yemek zevki alıyor onda da güzel tarifler oluyor.

sarah dedi ki...

Sevgili Sibel,

Haklisin sut gercekten cok guzel ve hafif bir tat veriyor,

Sevgili Sule,

Ilk kez bu dergi elime gecti ama hic pisman degilim, eski Sofralarin gonlumde yeri ayri tabii :)))

Yorumlariniza tesekkurler

sarah

pino dedi ki...

Annelerden birşeyler kaçırmak tüm kız çocuklarının hobisi galiba:) Ben de annemin Burda dergilerini tek tek evime getirmiştim. (1969-2005 yılına kadar oldukça iyi bir arşivi vardı)
Bu arada kek harika görünüyor. Sütü hiç denememiştim herhalde yumuşacık oluyordur.. Ellerine sağlık:)

Burcu dedi ki...

Ben bayılırım bu tarife, adına "Ağlayan Pasta" da diyorlar. krem şanti yerine krema çırpıp koyarsan çok leziz oluyor. Çikolatalar da böyle damla damla akıyor üstünden. Ayy, ağzım sulandı. Ellerine sağlık!

sarah dedi ki...

Sevgili Pino,

Keske annemde biraz terzi olasyadi:) ama ancak yemek tariflerini kacirabildim :)

Sevgili Burcu,

bende bayiliyorum bu keke, krema cirparak denemem lazim o zaman, eminim daha lezzetli olur, tavsiye icin tesekkurler

sarah

Adsız dedi ki...

ben dün akşam bu tarife 1/2 lt. süte 1 çorba kaşığı nescafe ve 1 çorba kaşığı brandy ekleyerek denedim ve sonuç MUHTEŞEM'di!!!! hemen sevdiğim 2 komşuma onlarda tatsın diye gönderdim, 4 dilimde eşim yedi!:) herhalde keki sade olarak PANDİSPANYA niyetine diğer tatlılara baz olarak da kullanılabilir:) saat gece 23:00 falandı ve komşularıma bu kekin tarifini yazıyordum (yani ne kadar beğenilmiş anlayın)

Sevgiler,
Yeşim

sarah dedi ki...

Sevgili Yesim,

Yorumun icin cok tesekkurler, is yerimde 5 dk ara veriyim dedim ve yorumunu okudum, gune neseyle devam ettim; you did my day!

Sevgiler

Sarah

Adsız dedi ki...

Sarah cigim,

Ben cok kek pisirmem lutfen cehaletimi mazur gor , bu kek muhtesem gorunuyor ve yapmak istiyorum, ama bu kahve fincani Turk kahvesi fincani mi (herhalde kucuk olmur, di mi??) yoksa Nescafe fincani mi bir aciklar misin? Aptalca br soru oldu ama, mazur gor. Sagol.

Bobby nin annesi

sarah dedi ki...

Rica ederim,

Dikkat etmemistim ama bellirtmemistim, ben turk kahvesi fincani kullandim, ve bu olcuyle 27sm'lik tepsiye tam geldi

Umarim begenirsiniz

Sevgiyle

Sarah

TaTlı CaDı dedi ki...

çok leziz görünüyor.bu konuda usta olduğun yaptığın kekten anlaşılıyor.

sarah dedi ki...

Cok tesekkurler tatli cadi :)