Perşembe, Temmuz 07, 2005

Cottage cheesecake

.


Ben fazla peynir sevmem, hic sevmiyorum desem yalan da olmaz, fakat cheesecake'lere bayilirim. Gecenlerde cottage cheese pancakes yapmak icin, cottage cheese aldim. Biraz kalinca bu cottage cheesecake'i yapmaya karar verdim. Tarifi cok sevdigim All Recipes web site'sinde buldum, orada Oma's Cottage Cheese Cake adiyla buldum tarifi. Butun nineler guzel yemek yaptiginina inanarak, tarifi denedim ve de cok memnun kaldim.

Tart tabani eritilmis tereyag ile kirilmis biskuvit ile yapiliyor, ustu de hic zahmet yaratmiyor, butun malzemeleri karistirdiktan sonra tart tabanin ustune dokuyorsunuz ve pisiriyorsunuz.

Not: cottage cheese'in yerine Pascale labne peyniri kullaniyor. Benim verdigim yarim olcudur, tart tabani icin Pascale'in tarifini veriyorum. Amerika'da yasayanlar icin, tart tabani icin Graham Crackers ile yapmalarini tavsiye ederim.



Cottage cheesecake

Malzemeler
- 250 g biskuvit
- 125 g eritilmis tereyag
  • Ustu icin
- 240 mL (1 cup) cottage cheese
- 120 mL (1/2 cup) sut
- 1 yumurta
- 1 1/2 corba kasigi un
- 1/2 corba kasigi limon suyu (ben eklemeyi unuttum)
- 1/2 kahve kasigi vanilya esansi
- 1/2 cup seker
- 1 tutam tuz

Yapilisi
  • Tart taban icin
- Biskuvitleri ufalayin ve rondo'da un haline getirin.

- Eritilmis tereyagini biskuvit unununa ekleyin, bir hamur elde edene kadar karistirin. 23 cm'lik bir kaliba yerlestirin. Ustunu bir kasik yardimiyla duzlestirin, kenarlarini biraz yuksek tutun ki tart karisimi tasmasin.
  • Ustu icin
- Butun malzemeleri bir mixer yardimiyla karistirin.

- Elde ettiginiz karisimi tart tabanin ustune dokun, 165°C (325°F) firinda bir saat kadar pisirin.
Iyice soguduktan sonra, servis edin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba.elinize sağlık çok güzel görünüyor ama ben türkiyede yaşıyorum.labneyle lezzetli olur mu çok emin olamadım.siz denedinizmi?

sarah dedi ki...

Ben hic labne ile yapmadim fakat tavsiye ediyorlar,

Pascale'in blogg'unda boyle bir tarif var, olculeri veiyorum

600g labne peynir
150 g seker
2 cirpilmis yumurta
1/2 kahve kasigi vanilya esansi

Belki boyle daha lezzetli olur

Afiyet olsun

Hanife dedi ki...

Sarah merhaba..
Burada Graham Buscuit hazır yani tart kalıbında yerleştirilmiş şekliyle satılıyor. YAni hazır tart hamuru gibi. Üzerine sadece iç malzemeyi yapıp koyman kalıyor. Ama ben Graham buskiviyi paket haliyle hiç görmedim. Onu almayı tercih ederim çünkü. Satılan tart kalıpları biraz kücük ve çok zayıf bir alimunyum kapta oldugu için kendim yapmayı tercih ediyorum..

Adsız dedi ki...

eveeeeeeeeeet