Perşembe, Haziran 30, 2005

Tuzlu krep

.


Annem bu tarifi cok sik yapar, fazla vakti olmayinca veya kolay ve hafif bir yemek yapmak istediginde. Bu tarifi annem Pinar'in yemek zevkinden almisti, fakat orijinal tarifte icine kus basi hindi koyup servis ediyordu, annem biraz degisiklik yapip icine kasar peyniri serpip servis ediyorum. Aslinda Pinar'in programindan cok guzel fikirler, tarifler varmis...

Tuzlu krep

Malzemeler (2-3 kisilik)


- 3 yumurta
- 3 kahve fincani un
- 2 cay bardagi sut
- tuz
- kara biber
- maydanoz (ince dogranmis)

Yapilisi

Butun malzemeleri karistirin. Hamuru bekletmeden kepceyle krep yapar gibi tavaniza dokun. Iki tarifini pisirin, ikinci tarafini pisirince ustune kasar peyniri serpin, rulo yapip servis edin.

4 yorum:

yemekvebiz dedi ki...

Ne guzel gorunmus oyle, eminim maydanozlar piserken ne hos kokmustur degil mi? hafta sonu kahvaltilari icin ideal bir secim bence...
Ellerine saglik

sarah dedi ki...

Tesekkurler,

Kahvalti icin denenmeli, tam bir brunch yemegi olabilir,

Maydanozlar gercekten pisirken cok hafif oluyor,

Umarim begenmissinizdir

sarah

yemekvebiz dedi ki...

Bu sabah kahvaltida yaptim, harika oldu, hatta simdi blog a koyacagim senin tarifin ile, ama ben kucuk dogranmis mantar ve kirmizi biberlerde ekledim, goruntusude hos oldu, sebze yemeyen zipzip ogluma boylelikle biraz sebze yedirebildim, tekrar tesekkurler.
Zeynep tore

Özgül dedi ki...

ne tesadüf sitenizi gezerken ilk anda gözüme carpti bende ayni sizin tarifiniz gibi yapiyorum ve cok begeniliyor hakikatende nefis oluyor bazende evde yesillik ne bulursam maydanoza ilave olarak koyuyorum yesillik sevmeyen delikanli oglum bile bayiliyor ellerinize saglik.
özgül