Pazartesi, Haziran 06, 2005

Tiramisu

.


Bazen bir koku veya bir tat bana ninemin, annemin mutfagini hatirlatiyor, bu verecegim tarif ailece bize teyzemi hatirlatir. Kucukken teyzeme gittigimizde bize tiramisu yapardi, kardesim bayiliyordu bu tatliya ama ben "peynir sevmem" deyip yemezdim. Ah nelerin yanindan gecmissim bunca senedir... Artik bende yapiyorum ve de ittiraf etmeliyim ki cok cok hafif ve guzel bir tatli. Gecenlerde Tarcin'da degisik bir tiramisu tarifi okumustum, o da guzele benziyor.

Tiramisu

Malzemeler (4 kisilik)

- 250 g labne peyniri
- 100 g seker
- 200 g kedi dili biskuvisi (boudoirs)
- 1 Nescafe fincani koyu kahve veya Nescafe
- 3 yumurta
- 3 corba kasigi kakao
- 1 fiske tuz

Yapilisi

- Yumurtalarin beyazini ve sarisini ayirin. Yumurta beyazlarina bir fiske tuz atarak sertlesip kar halini alana kadar iyice cirpin. Yumurta sarilarini, sekerle cirpin, icine labne peynirini ekleyin. Sert kar haline gelmis yumurta aklarini, bu karisima bir kasik yardimiyla cok hafif bir sekilde karistirin.

-Bir borcama kahveye batirilmis kedi dili biskuvilerini dizin. Ustune kremanin yarisini dokun.
Bir sira daha kahveye batirilmis biskuvileri dizin ve ustune geri kalan kremayi dokun.

- Tiramisu'yu en az 2 saat buzdolabinda bekletin, servis yapmadan once ustune bolca kakao serpiniz.

Afiyet olsun !

10 yorum:

başak&burcu dedi ki...

ellerine sağlık. ben de tiramisuyu çok severim. Giada De Laurentiis 'in
Everyday Italian proramında görüp bazı değişikliklerle ben de denemiştim. hatta diyet olmasa bile blogumuza koymuştuk. çok güzel ve hafif bir tatlı. insanın dayanması zor.seninki de süper görünüyor.

Adsız dedi ki...

merhaba! labne peyniri yerine mascarpone kullanilabilinir mi?

Estelle dedi ki...

Basak & Burcu >> Tesekkurler!

Anonymous >> Evet, ayni seymis. Ben zaten Amerika'da mascarpone kullanirim.

yemekvebiz dedi ki...

Ellerine saglik, cok guzel gorunuyor, kendim diyetteyim ama ev halkini bundan mahrum etmeyim, hafta sonu icin yapilacaklar listeme ekledim simdiden, tesekkurler
zeynep tore

simiole paris carnet dedi ki...

sarahcik,
icine konyak da damlatalim :)

sarah dedi ki...

Signorina Simiole,

Amaretto damlatsam tadina bakarmisin?:)))

birten dedi ki...

bende ayni sekilde yapiyorum, burda italyan arkadasimdan almistim bu tarifi. ellerine saglik,cok güzel görünüyor

tata dedi ki...

Sevgili Estelle,en azindan tiramisu ile hatirlanmak da güzel.seni cok seven tata

Hanife dedi ki...

Ellerine sağlık Sarah..

Adsız dedi ki...

yumurtalar çiğmi kalıyor