Pate brisée yi cok severim, tatli ve tuzluya yakisir, yapilisi cok kolay ve degisik tartlar, turtalar yaratmaya yardim ediyor. Elmali tart'tan sonra yine pate brisée'li bir tarif, Fransa'da ekmekcide, pastanelerde bulunan tarte au flan tarifi yazmak istedim, tadi degisik ve cok hafif. Umarim sizde begenirsiniz. Tarifi annemin Prima dergisinde buldum.
Tart au flan
Malzemeler
- Hamur icin
- 100g tereyag
- bir fiske tuz
- biraz soguk su
- Ustu icin
- 40g tereyag
- 100 g toz seker
- 2 paket vaniliya
- 4 yumurta
- 7 dL sut
Yapilisi
- Hamuru
- Ustu icin
- Buzdolabindan cikan hamuru, derince bir kaba yerlestirin, kenarlari yuksek olsun (kremayi dokunce tasmasin). Ustune kremayi dokun, ve 180°C lik firinda ustu nar gibi kizarincaya kadar pisirin. Ilitip flan'i kaliptan cikarin ve soguk servis edin.
Bon appétit !
4 yorum:
cok degisik bir tatli bu, denemek gerekiyor, ellerine saglik
zeynep tore
Sevgili Zeynep,
Gercekten cok hafif oluyor, umarim begenirsin
sarah
Merhaba,
7 DL sut ne demek anlayamadim ben? DL ne oluyor?
Tesekkurler
Nes
Sevgili Nes,
DL decilitre demek, 7 dL=0.7 Litre
umarim yardimci olabilidim
sarah
Yorum Gönder