Cuma, Haziran 10, 2005

Tarte au flan

.


Pate brisée yi cok severim, tatli ve tuzluya yakisir, yapilisi cok kolay ve degisik tartlar, turtalar yaratmaya yardim ediyor. Elmali tart'tan sonra yine pate brisée'li bir tarif, Fransa'da ekmekcide, pastanelerde bulunan tarte au flan tarifi yazmak istedim, tadi degisik ve cok hafif. Umarim sizde begenirsiniz. Tarifi annemin Prima dergisinde buldum.

Tart au flan

Malzemeler
  • Hamur icin
- 200 g un
- 100g tereyag
- bir fiske tuz
- biraz soguk su
  • Ustu icin
- 70g un
- 40g tereyag
- 100 g toz seker
- 2 paket vaniliya
- 4 yumurta
- 7 dL sut

Yapilisi
  • Hamuru
Bir kapta unu, tuzu ve kup halinde kesilmis tereyagi parmak ucuyla ufalanmis ekmek ici kivamina gelinceye kadar tereyagini una yedirin. Yarim bardak soguk suyu ustune dokun ve fazla yogurmadan bir hamur elde edin ( su az gelirse azar azar su atabilirsiniz). Hamuru en az 1 saat bu dolabinda bekletin
  • Ustu icin
- Tereyagini eritin. Bir kabin icinde un, seker, vanilya yi karistirin. Ustune hafif cirpilmis yumurtalari ekleyin. Eritilmis tereyagini ekleyip guzelce karistirin. Soguk sutu ekleyin.

- Buzdolabindan cikan hamuru, derince bir kaba yerlestirin, kenarlari yuksek olsun (kremayi dokunce tasmasin). Ustune kremayi dokun, ve 180°C lik firinda ustu nar gibi kizarincaya kadar pisirin. Ilitip flan'i kaliptan cikarin ve soguk servis edin.

Bon appétit !

5 yorum:

yemekvebiz dedi ki...

cok degisik bir tatli bu, denemek gerekiyor, ellerine saglik
zeynep tore

sarah dedi ki...

Sevgili Zeynep,

Gercekten cok hafif oluyor, umarim begenirsin

sarah

KG dedi ki...

Himmm, harika!

Adsız dedi ki...

Merhaba,
7 DL sut ne demek anlayamadim ben? DL ne oluyor?
Tesekkurler
Nes

sarah dedi ki...

Sevgili Nes,

DL decilitre demek, 7 dL=0.7 Litre

umarim yardimci olabilidim

sarah