Salı, Mayıs 31, 2005

Apple chips

.


Bugun cok cok kolay bir tarifi sizlerle paylasmak istedim, hem cocuklarin begenebilecegi, hemde benim gibi butun meyva sevenleri memnun edecek bir tarif. Bu cok az kalorik tarif bana cocuklugumu hatirlatti.

Kucukken meyvaciya gittigimizde babam kuru muz dilimleri veya kuru elma dilimleri alirdi bizi memnun etmek icin, hemende kardesimle ustune atilirdik. BBC-Food'un Internet sayfasinda gezerken strawberry crisps'in tarifini gordum. Hemen denedim ve de netice cok lezzetli oldu. O zamanda cocuklugum aklima geldi, biz hazir kuru elma dilimleri aldigimiza gore, cileklerle yaptigimi elmalarlada yapabilecegimi dusundum. Denedim ve de sonuc beni memnun etti, ondan tarifi sizlerle paylasmak istedim.



Kuru elma dilimleri (2 kisi icin, 2-3 elma lazim)

- Firini 110°C (225°F) isitin. Firinin sicakligi cok yuksek olmamali cunku maksat meyvalari kurutmak, pisirmek degil.

- Elmalari yikayin ve kurutun. Ortasini oyun, veya uclarini bir bucakla cikarin. Elmalari 2-3 milimetre kalinliginda kesin. Dilimler ne kadar inceyse, o kadar cabuk firindan cikarlar.

- Firin tepsilerin ustune yaglanmis kagit yerlestirin.Ustune elma dilimleri dizin, ustune Chef Simon'un dedigi gibi tarcin veya zencefil gezdirebilirsiniz.

- 1h30 saat pisirin, elmalari cevirin ve bir daha 1h30 saat pisirin. Firini kapatip, dilimleri sogutmaya birakin.

- Bu dilimleri hava almayan bir kutuda bir kac gun sakliyabilirsiniz

Afiyet Olsun!

4 yorum:

nsevil dedi ki...

valla artık yermek günlüklerinide dolaşmaya başladım sıkı sıkıya..
her şey bir harika.bu elma 1,5 saat mi pişiyor.e kaç derecede..

Estelle dedi ki...

Merhaba Nsevil, elmalar 2 1/2, 3 saat sonra hazir, firini 110°C (225°F) isittiktan sonra. Hosca kalin!

Nazlı dedi ki...

slm e mailinizi görmedim o yüzden buraya yazıyorum. fransızca biliyormusunuz?
size bişey soracağım..indirmek istediğim bişey var ama indireedim fıransızca olduğundan. siz çözebilirseniz yardım edermisisniz. adres şu:
http://www.geo-loc.com/index.php

Hanife dedi ki...

Harika bu tarif.
Meyva kurusuna bayılırım sarah. İyi ki payalştın bizimle...
Yakında deneyeceğim..
Sevgiler.