Perşembe, Mayıs 26, 2005

Pine nut cookies

.


Herkesin cok sevdigi ahcilar, programlar vardir, ben Giada de Laurentiis'in Food Network'ta yayinlanan Everyday Italian adli programini cok begenirim. Tarifleri hem cok kolay hem cok lezzetli. Ilk denedigim tarif zeytinyagli cake olmustu, sonuctan cok memnun olmustum o nedenle baska bir tarifini denemek istedim. Yaptigim tarifin adi pine nut cookies , bu tarifin orijinalligi fennel seeds'li olmasi. Anasonu andiran bir tadi var, herkes sevmiyebilir ama sevenler hic hayal kirikligina ugramiyacaklar bence, cunku sonucta tadi degisik, hafif, az sekerli ve de bir cayla cok guzel yakisiyor…



Pine Nut Cookies (Giada de Laurentiis'den)

Malzemeler

- 115 g (1 stick) yumusatilmis tereyag
- 1 kahve kasigi vanilya esansi
- 130 g (1/2 cup + 2 corba kasigi) seker
- 1 kahve kasigi fennel seeds
- 1 fiske tuz
- 1 buyuk yumurta
- 155 g (1 1/4 cups) de un
- 1 avuc cam fistigi

Yapilisi

-Bir elektrikli cirpici yardimiyla, tereyagi, sekeri, vanilya esansi ve fennel seeds leri beraber karistirin. Yumurtayi katin, iyice karistirin.Unu da katin, ve hafifce cirpmaya devam edin (10 saniye kadar). Hamur cok homojen olmiyabilir, bu cok dogal.

- 30 cm boyunda bir folio kagidi kesin. Ustune ellerinizle hamuru yayin ve bir top yapin. Folio kagidin yardimiyla, hamuru 20'cm lik uzunlugunda, 5 cm capinda bir salam rulosuna donusturun.

- Bu hamuru en azindan 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Cookies'leri ayni gun pisirmek istemiyorsaniz, derin dondurucuya hamuru koyabilirsiniz.

-Firini 180°C (350°F) isitin, buzdolabindan hamuru cikarin. Hamurdan ince dilimler kesin (bir kac milimetre kalinliginda). Dilimleri yaglanmis bir tepsiye, veya yagli kagitli bir tepsiye dizin (iki cookies arasinda 2 cm bir mesafe birakabilirsiniz). Ustune 3 cam fistigi koyun ve 15 dk kadar firina surun, kenarlari renk almaya baslayincaya kadar pisirin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

fennel'in turkcesi rezene...

sarah dedi ki...

fennel seeds icin 'rezene tohumu' kullanmak dogru olur mu?


Duzeltme icin tesekkurler

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Çok güzel tarifler , fikirler var linklerim arasına nasıl katmamışım bugüne kadar hayret!Zeytinağacında link vermek istiyorum. Görüşmek üzere .Teşekkürler güzel paylaşımlarınız için .

sarah dedi ki...

Sevgili Asli,

Yorumunuz icin cok tesekkurler, blogumuzu begendiginize cok sevindik, bizde bunu guzel seyleri paylasabilmek icin yapiyoruz,

Gorusmek uzere