Pazar, Şubat 27, 2005

Zeytinyagli bademli kek

.


Evet yalnis okumadiniz, zeytinyagli cok hafif bir kek, umarim sizde begenirsiniz. Annem’de daha onceden bana bir tarif vermis ve hic denememistim, fakat evdeki 4 litrelik zeytinyag sisesini (zeytinyagli yemekler yapsam bile) bitirebilmek icin, bu keki denemeye karar verdim. Biliyorum, bir kekte zeytinyag kullanmak size biraz garip gelebilir fakat Ege'li olmiyan esim bile ‘It’s good’ diyerek keki cok begendigini ve zeytinyagi tadi olmadigini soyledi. Tarifi Giada De Laurentiis’den aldim, Food Newtork kanalinda Everyday Italian programini sunar. Kendisi hamura portakal kabugu rendeside katiyor. Sizi daha fazla bekletmeden hemen malzemeleri vereyim. Orijinal tarifi isterseniz, burada bulabilirsiniz.

Zeytinyagli Bademli Kek (Giada De Laurentiis’ den)

Malzemeler

-180 g ( 1.5 cup) un
-2 kahve kasigi kabartma tozu
-1 tutam tuz
-225 g (1 cup) seker
-3 buyuk yumurta
-2 kahve kasigi limon kabugu rendesi (veya limon esansi)
-60 mL (1/4 cup) sut
-180mL (3/4 cup) zeytinyag
-160 g (1/2 cup) ince kesilmis, kizartilmis badem
-ustu icin pudra sekeri

Yapilisi

-Firini 180°c de isitin. Yuvarlak bir kalibi yaglayin.

-Kucuk bir kapta, un, kabartma tozu ve tuzu karistirin. Seker, yumurta, limon kabugu rendesini mixerle beyazlayinca kadar iyice cirpin. Sutu ekleyin, ve zeytinyagini hafifce akitarak ekleyin. Un karisimini ekleyin, unu yederin. Bademleri ekleyip, hamuru kaliba dokun.

-40 dk kadar pisirin, 20 dk sogutun ve kaliptan cikarin.

-Ustune pudra sekeri serpip servis edebilirsiniz.

3 yorum:

zinnur dedi ki...

fransizca tariflerin arasinda en cok merak ettigim buydu. paylastigin icin tesekkurler. Yumurta aklari ayri cirpilip sonda eklense nasil sonuc verir acaba?

Estelle dedi ki...

Bir sey degil Zinnur ! Aklari ayrica cirpmak guzel bir fikir olabilir ama ayirmadan kek zaten cok kabariyor. Bence ayirma !

zinnur dedi ki...

Haklisin Estelle, dedigin gibi yapacagim.