Pazartesi, Nisan 18, 2005

Amanda Hesser's chocolate dump-it cake

.


En cok sevdigim yemek kitaplarini saymam gerikirse galiba en onde Amanda Hesser'in ikinci kitabi Cooking for Mr Latte gelir. Bu kitaptan denedigim butun tarifler cok begeniliyor! Bu kitap hic mutfagimdan cikmiyor, cikarmak da istemiyorum. Bu cikolatali kekin tarifini okuduktan sonra eminim ki sizde bu kitabin hayrani olacaksiniz :)

Bu kek son gunlerde yaptigim en basarili keklerden biri, ve de tadi cok guzel: ne cok tatli ne cok aci.

Chocolate dump-it cake (Amanda Hesser'den)

8 kisilik malzemeler

Kek icin :
- 125 g (1 cup) seker
- 50 g (2 oz) sekersiz cikolata (unsweetened chocolate)
- 57 g (1/2 stick) tereyag
- 125 g (1 cup) un
- 1 kahve kasigi karbonat (baking soda)
- 1/2 kahve kasigi kabartma tozu (baking powder)
- 1 tutam tuz
- 120 mL (1/2 cup) sut
- 1/2 kahve kasigi sirke
- 1 yumurta
- 1/2 kahve kasigi vanilya esansi
- 120 mL (1/2 cup) su

Glazur icin :
- 120 mL (1/2 cup) oda sicaginda aci krema (sour cream)
- 120 mL (1/2 cup) damla cikulata (semi-swet chocolate chips)

Yapilisi

Kek icin

- Firinizi 190 °C ( 375 ° F) isitin. Sekeri, cikolatayi, tereyagi ve suyu bir tencereye koyun. Hafif ateste bu malzemeleri eritin ve homojen bir karisim elde edince tencereyi atesten alin. 15-20 dk karisimi sogutun.

- Bu arada unu, kabartma tozu, soda, tuzu karistirin. Ayri bir kapta sut ve sirkeyi karistirin. Bir pandispanya kalibini yaglayin.

- Cikolatali karisim sogudunda, sut ve sirke karisimini, yumurtayi ekleyin. Bir el cirpicisi yardimiyla cukulatali karisima iyice yedirin. Unu azar azar (3 defada ekleyin). Tekrar karistirarak purtuksuz bir hamur yapin.Vanilya esansini ekleyin ve tekrar karistirin.

-Hamuru onceden yagladiginiz kaliba dokun. 40-45 dk pisirin. Firindan cikardiktan sonra 10 dk sogutun, ve kaliptan cikarin. Sogumaya birakin.



Glazur icin

- Damla cukulatalari ben mari de eritin. Iyice sogutun. Aci krema ve erilmis cikolata ayni sicaklikta olmalari lazim. Kremayi yavas yavas ekleyin, karisim homojen oluncaya kadar karistirin. Kek sogudunda keki bu glazur ile ortun.

Not

Glazur yapmazsaniz hic bir sakincasi yok, pudra sekeri ile de cok guzel oluyor. Bu keki bir kac gun buzdolabinda saklayabilirsiniz. Sogukta tadi cok guzel.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Estelle..
Bu harika bir kek olmuş. Burada şu anda sabah ve aç karnına nasıl canım çekti anlatamam....
Ellerine sağlık..

Estelle Tracy dedi ki...

Tesekkurler Hanife!

Adsız dedi ki...

sevgili Estelle kek harika görünüyor. Çikolata ve kakaoya bayılırımmmm

Tijen dedi ki...

Merhaba Estelle ve Sarah,
Dilerseniz birbirimize link verebiliriz blog'lardan. Benim adresim:
www.mutfaktazen.blogspot.com simdi sizinkine link veriyorum.
sevgiler,
tijen

sarah dedi ki...

Sevgili Tijen,

Link icin cok tesekkurler, bizde linki verdik.
Sizi burada gormek cok hos, cunku gecen sene sizi bir radio programinda dinlemistim ve de yemek sevginizi cok guzel dile getirmistiniz

sarah

Adsız dedi ki...

merhaba estelle...
öncelikle türkçe olarak da yayınlamana çok sevindim. kardeşin ve annene teşekkürler yardımları için. kek müthiş görünüyor. yalnız ben soda miktarını göremiyorum. yanlış mı okudum yardımcı olursan sevinirim. teşekkürler

Estelle Tracy dedi ki...

Merhaba Kadriye! Blogumuzu sevdigine cok memnun oldum. Kekte tam 1 kahve kasigi karbonat var, umarim simdi en kisa zamanda bu nefis keki yaparsin :-) Hosca kal!