Çarşamba, Mart 02, 2005

Crazy cake

.

Resim guzel degil cunku o zaman webcam ile cekmistim

Zeytinyagli kekten sonra, size simdi cok kolay yumurtasiz ve sutsuz Crazy Cake tarifini vermek istiyorum. Tarifi Bon Appetit mart 2004 sayisinda buldum. Hemen benim kolay yapilan tarifler listesine girdi.

Bu keki begenmem nedenlerinden birisi keki hazirlamak icin, hic yumurtaya gerek olmamasi ve de fazla bulasik gerktirmiyor cunku hamuru pisireceginiz kalipta veya olcu bardaginizda hazirliyabilirsiniz.

Crazy cake (Bon Appetit, Mart 2004)

Malzemeler

-180 g un
-200 g seker
-30 g kakao
-1 kahve kasigi karbonat
-1 tutam tuz
-80 mL sivi yag
-1 corba kasigi (beyaz sarap sirkesi) sirke
-1 kahve kasigi vanilya esansi
-250mL soguk su

Yapilisi

-Firini 180 °C (350°F) isitin.

-Ilk bes malzemeyi olcup dikdortgen bir kek kalibina dokun. Hepsini tahta kasikla homojen bir renk alincaya kadar karistirin. Ortasina kasikla 3 kucuk cukur acin.

-Buyuk bir olcu bardaginda, veya orta boy bir kapta, sirke ve suyu karistirin ve hazirladiginiz kucuk cukurlara yavasca dokun. Yavas yavas, unlu karisima homojen bir hamur elde edinceye kadar karistirin.

-25-30 dk, icine batirdiginiz kurdan temiz cikincaya kadar pisirin

-Keki sogutuktan sonra, ustunu pudra sekeri, eritilmis cukulata veya glazur ile susliyebilirsiniz. Vanilyali dondurma ile servis edilebilir.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Wow Estelle !

I'm so proud of you, best decision ever !
Now I will finally be able to understand all the great recipes you are writing about without having to use the google translate tool which, by the way, never really worked out too good, cousin. More a hilarious fun trip that always was.
Thanks of course to Sarika and Emoucha, the brilliant translators, your help is essential to this site ! :-))
Good luck and peace out !
Yammm !!!

Estelle Tracy dedi ki...

Thanks Josi! I am not sure this is THE best decision of my life, but that's definitely a good one. I am so thankful to work with a great team of translators, and I hope you will be inspired by my recipes to start helping your sweet mom :-) Afiyet olsun !

Adsız dedi ki...

merhaba
ben sitenizin fransizca versiyonunuda takip ediyordum.hem guzel tariflerinizi ogrenmek hemde fransizcami gelistirmek icin..
turkce sayfada harika olmus. tebrik ediyorum.
bu keki cok ilginc buldum en kisa surede deneyecegim..
sevgiler..

Estelle Tracy dedi ki...

Tesekkurler Hanife, umarim keki begenirsiniz !

Adsız dedi ki...

estelle merhaba,

bu keke sirke koymasak olmaz mı acaba

Estelle Tracy dedi ki...

Sirke kullanmak istemiyorsaniz, limon suyu kullanin. Hamur asit olmasi lagzim, yoksa kek kabarmiyacak. Sirke tadi ise hic yok. Eger yine asit kullanmak istemiyorsaniz, bikarbonat yerine kabartma tozu kullanabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Sevgili Estelle,
Eskiden bu keki cok yapardim,o zamanlar adi Wacky Cake idi.Sayende tekrar aklima geldi, biz de vanilyali dondurma ile cok seviyoruz.