Pazar, Nisan 20, 2008

Orzo Risotto


Kucukken ben arpa sehriyeyi hic bir zaman boyle adlandirmadim, nedense evde ona hep dedenin pilavi ismini verirdik ablamla, hala da oyledir :) Buralarda o kadar taninmis bir makarna cinsi olmadigindan, yeni bir isim buldular orzo, cagdas bir aile olarak bizde artik « dede’nin pilavi » degil « orzo risotto » yiyoruz :) Nedense orzo risotto’nun tadi bir baska oluyor :)

Daha fazla bekletmeden tarifi vereyim



Orzo Risotto (Bon Appetit Haziran 2007 sayisindan)


Malzemeler

2 cups arpa sehriye
6 corba kasigi tereyag
¾ cup arpacik sogan
2 dis sarimsak
6 cup sicak su
1 ½ cay kasigi tuz
1 ½ corba kasigi kekik
1 corba kasigi limon kabugu rendesi6 corba kasigi maydanoz


Yapilisi

-Tereyagini eritin. Icine ince kiyilmis sogan ve sarimsaklari ekleyin, 5 dk kadar orta ateste kavurun.

-Arpa sehriyelerini ekleyin ve 5 dk kadar daha kavurun.

-6 cup sicak suyu ekleyin, suyu cekinceye kadar, arada bir karistirarak 18 dk kadar pisirin.

-Ince kiyilmis kekik ve maydanoz ile limon kabugu rendesini ekleyin. Karistirip biraz dinlendikten sonra servis edin.

Afiyetle

6 yorum:

egeli dedi ki...

MERHABA ESTELLE,SİTEN ÇOK HOŞUMA GİDEDİYOR,TARİFLERİN DE NEFİS....BENDE BİR ''FRANCO-TURQUE'' OLARAK SANA BİR SESLENEYİM DEDİM.BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM,HOŞÇAKAL.

Tijen dedi ki...

Özlemişim Estelle! Hoşgeldinnnnn....

EMİNE dedi ki...

hoşgeldin estelle uzun zamandır görmediğim bir dostumu görmüş kadar mutlu oldum.Uyguladığım tariflerin güzelliği başarısı bir yana anlatımının sıcaklığını gerçekten çok özlemiştim.Tekrar hoşgeldin

tata dedi ki...

Sevgili kizlar, bu sekilde de iyi olmus dedenin pilavi.
Ben de deneyeyim bari!
Sevgiler

zarpandit dedi ki...

merhaba:9
blogunuzun ismi mideme uygun iki güzellik oldugu için hemen koştum:)
fransa benim cok cok merak etiğim bir ulke oolunca bir hoşgeldin demek şart oldu:)

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)