Kucuklugumde pazar sabahlari taze ekmekle kahvalti etmek icin ‘Boulangerie-Patisserie’’ye gidiyordum. Fakat pazar sabahlari ekmekcinin onu baya kalabalik idi ve bir ekmek alabilmek icin, onceden butun pastalarin onunden gecmek lazimdi. Kasaya gelinceye kadar pastalari gormekten kendimden geciyordum ve her seferinde kasada bir ekmek isteyecigime bir pasta istemekten korkuyordum. Artik o kucukken gordugum pastalarin bir kac tanesini evde yapmaya calisiyorum, bu pastalarin icinde ‘chouquettes’ var . Fransa’da kilo ile satilir, aslinda yapimi o kadar zor degilmis…
Elimde bir kac tane tarifim var, bugunku tarifi fransizca « C’est moi qui l’est fait » blogundan aldim. Buradan orijinal tarife ulasabilirsiniz.
Chouquettes
Malzemeler
-250 mL sut ve su karisimi
-100 g tereyag
-150 g un
-4 yumurta
-2 kahve kasigi seker
-1/2 kahve kasigi tuz
-Iri seker
Yapilisi
-Bir tencerede, suyu,sutu, tereyagi,tuz ve sekeri isitin. Hafif atetse kaynatin.
-Kaynar kaynamaz, atesten alin ve butun unu birden ekleyin ve hizlica tahta kasikla karistirin. Karisim homojen olunca, tencereyi hafif atese alin, bir iki dakika hamuru pisirin (tencereye yapismiyacak sekilde)
-Hamuru bir kaba gecirin. Yumurtalari teker teker , her seferinde iyice karistirarak, hamura yedirin.
-Bir sikma torbasina hamuru dokun ve yaglanmis bir firin tepsisine veya yagli kagit uzerine kucuk toplar sikin. (Bende sikma torbasi olmadigindan bu islemi iki kahve kasigi yardimiyla yaptim)
-Uzerlerine bolca iri seker dokun, sicak firina koyun. 25-30 dk kadar pisirin (th 4-5), ve 5 dk th 3.
-250 mL sut ve su karisimi
-100 g tereyag
-150 g un
-4 yumurta
-2 kahve kasigi seker
-1/2 kahve kasigi tuz
-Iri seker
Yapilisi
-Bir tencerede, suyu,sutu, tereyagi,tuz ve sekeri isitin. Hafif atetse kaynatin.
-Kaynar kaynamaz, atesten alin ve butun unu birden ekleyin ve hizlica tahta kasikla karistirin. Karisim homojen olunca, tencereyi hafif atese alin, bir iki dakika hamuru pisirin (tencereye yapismiyacak sekilde)
-Hamuru bir kaba gecirin. Yumurtalari teker teker , her seferinde iyice karistirarak, hamura yedirin.
-Bir sikma torbasina hamuru dokun ve yaglanmis bir firin tepsisine veya yagli kagit uzerine kucuk toplar sikin. (Bende sikma torbasi olmadigindan bu islemi iki kahve kasigi yardimiyla yaptim)
-Uzerlerine bolca iri seker dokun, sicak firina koyun. 25-30 dk kadar pisirin (th 4-5), ve 5 dk th 3.
-Ilik yenmesi tavsiye edilir.
8 yorum:
Ellerine saglik Sarah, ne güzel yapmissin. Marifetlerini hep uzaktan seyrediyoruz!!!
Sevgiler
Sevgili Tata,
Yorumun icin tesekkurler. Inshallah bir gun sizlerede yapmak kismet olur,
Cok optum
Sarah
Merhaba,
Şans eseri tariflerinize rastladım. Çok pratik ve işlevsel tarifler var ve benim için biçilmiş kaftan.
Fakat bu tarifle ilgili bir sorum var:
250 ml süt-su karışımı demişsiniz. 250 ml süt + 250 ml su mu oluyor o?
Sevgili Fiddleontheroof,
Yorumun icin cok tesekkurler,umarim buralarda tekrar goruruz
Yok, belki tarifi boyle izah etmem lazimdi 125mL sut+ 125 mL su,
umarim yardimci olabilmisimdir
Sevgiyle
sarah
Marhaba Sarah,
Ben bloğunuza bu gün rastladım. Bu tarifi denemek istiyorum fakat "iri şeker" kasıt tam olarak nedir? Yerine başka bişi kullanmak mümkünmü?
Yardımlarım için şimdiden teşekkürler,
Hoşçakalın
Deniz
Benim cocuklugum bu tatliyla gecti cok seviyorum fakat suan turkiyedeyim ve yiyemiyorum,arastirdim tarifinizi buldum cok mutlu oldum ama bi sorum olacak iri sekeri nerden bulabilirim acaba ??
Iri sekeri nerden bulabiliriz yardimci olurmusunuz bu benim en sevdigim tatli paylastiginiz icin tesekkurler
IKEA magzalarda bulabilirsiniz :)
Yorum Gönder