Çarşamba, Mayıs 24, 2006

Dünyanin en güzel tavuğu



Bir tavugu "dunyanin en lezzetli tavugu" ilan edebilmek icin neler yapmanizi bilmek isterseniz, bugunku tarif sizin icin
!
Thomas Keller'i bir tavuk, tuz ve karabiber ile bir mutfaga koyun. Bir saat bekleyin, iste size dunyanin en lezzetli tavugu. Bu tarifi denedikten sonra,Thomas Keller'in neden Amerikanin en iyi ascilarindan biri oldugunu anladim. Bugunku tarif The Bouchon Cookbook yemek kitabindan.



Thomas Keller'in nefis tavugu

Malzemeler

-1,3 kg-1,8 kg lik bir tavuk
-Iri tuz
-Karabiber

Yapilisi

Firininizi 232°C (450°F) isitin. Tavugu guzelce yikayin ve kagit havlu ile kurulayin ( bu tarifi basarabilmek icin tavugun yas olmamasi gerikiyor). Tavugu bolca tuzlayin ve karabiber dokun
Tavugun bacaklarini sikica baglayin. Tavugu sicak firina yerlestirin, ve bir saat kadar, tavuk yumusayincaya kadar pisirin.

Pistikten sonra, tavugun 15 dk kadar bekletin, kesip servis edin.

Afiyet olsun!

18 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuşa benziyor bir dip not fırnda pişirdiğiniz bu tavuğun baharatlarına bir de yrım limon ekleyip tavuğu bu sosla(LİMON+KARABİBER+İRİ TUZ) iyice buladıktan sonra pişirmeyi deneyin derim üst derisi çıtır çıtır oluyor tam bir grill afiyet olsun
sevgiler
zuhal yalçın

tata dedi ki...

Kolay ve lezzetli duruyor, hemen deneyecegim.
öpüyorum

DAMLA dedi ki...

Ben bu tavuktan Fransa'da yemiş ve tadına doyamamıştım!!! Tarif için teşekkürler :)

Papatya dedi ki...

Biz aynı şekilde iri tuzu ve biraz karabiberi fırına verdiğimiz bütün bir kuzu butunda denemiştik. Sonuç mükemmeldi. Tavukla da neden olmasın? :) Eline sağlık!

Binnur A. Ö. dedi ki...

iri tuz dediğniz kaya tuzu mu?
bir de derisini soymadan mı yapmamız gerekiyor?
sevgiler

Estelle Tracy dedi ki...

Yorumlariniz icin tesekkurler!!

Zuhal : Fekir icin tesekkurler, bende bazen limon koyarim.

Tata : Hemen denemen lagzim, annem o kadar sevdi ki 2 haftada 2 defa yedi :)

Damla : Bir sey degil!!

Papatya : Evet, tavukla cok nefis oluyor.

Binnur : Iri tuzun sekli biraz kaba oluyor, yani masada kullanilan tuz degil. Derisini ise, hic soymuyorum cunku tavuga tadini veriyor ve gogusu yumusacik birakiyor. Yemek zamanuinda ama tabagin yaninda birakiyorum!

Adsız dedi ki...

Estelle, ben dün gece yaptim tavugu. O kadar nefis oldu ki, anlatamam. Bundan sonra firinda tavuk tarifim budur :) Üstelik cok kolay, hemen tuzlayip firina vermek, en fazla 10 dakika aliyor.
Denemek isteyen arkadaslar, hic tereddüt etmeyin.

Tesekkürler!

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
Benim bi sorum olacak tam bir tavuk yerine bud, kanatyada göğüs kullanabilir miyiz?
Koca bir tavuğu tek başıma yiyemem de...

Oya Kayacan dedi ki...

Sevgili Estelle, aynı tarifi elektrikli ocağın bir veya iki derecesinde uyguluyorum. Sadece tuz ve biberle tavuğu unutuyorsun ocak üstünde. Saatler sonra bir ara hatırlayıp geri döndüğünde inanılmaz bir lezzetle karşılaşıyorsun. Fırın için de senin tarifin harika. İtalyanlar çok bol biberiye de kullanırlar bu fırın usulünde, aynı çevirmede yaptıkları gibi.

Estelle Tracy dedi ki...

Derya: bence bütün tavukla daha iyi olur. Yalniz basinaysaniz, küçük bir tavuk alin (1-1,5 kilo). Bir tavukla 3 yemek cikarirsiniz.

Oya Kayacan: tavsiye icçin tesekkürler!!

Adsız dedi ki...

Merhaba Estelle,

siteni ilk kez ziyaret ediyorum
:-) cok güzel birsey yapmissin, hamburger ve croissant´in resimide cok hosuma gitti :-) insan daha surf´e baslamadan gülümsüyor :-)
Bu ara bugün bu Tavuk tarifini denemek istiyorum, yalniz iri tuz bulamadigimdan normal sofra tuzu ile denemek zorundayim, acaba cok farkli olur mu?

Tesekkürler.
Arzu

Rakunt ideas dedi ki...

merhaba,çok lezzetli görüüyor mutlaka deneyeceğim......ellerinize sağlık

Estelle Tracy dedi ki...

Arzu: Hos geldin! Bende resmi cok seviyorum, begendiginede sevindim. Bu tavugu sofra tuzlada yapabilirsin, sadece 1.5 yemek kasigi kadar koymani tavsiye ederim. Umarim seversin! Hosca kal :)

Tugba : Bir sey degil :)

Adsız dedi ki...

Estellecigim,

dedigin gibi yaptim tavugu :-) ve....H A R I K A!
Bukadar leziz bir tavugu coktan beri yememistik ailece :-) Tesekkürler!!

Almanyadan kucak dolusu sevgilerle.
Arzu

Adsız dedi ki...

ya acaba o kadar tuzu koyduktan sonra tavuk tuzu hiç çekmiyor mu.
tuzla aram çok iyi değil ama tarifi de denemek istiyorum da

Estelle Tracy dedi ki...

Tavuk biraz tuzlu oluyor ama o kadar da degil. Aslinda çok tuzlu olan tavugun derisi... Umarim yapip begenirsin!

Adsız dedi ki...

merhaba estelle,

sadece tuz ve karabiber kulaniyorsun. Yag veya su olmayacakmi. Tavuk kurumuyormu?
Sevgiler Cagla

Estelle Tracy dedi ki...

Cagla, merhaba. Evet, sadece tuz ve karabiber kullaniyorum, bir damla yag bile kullanmiyorum ve tavu hiç kurumuyor. Umarin begenirsin, hosça kal!