Çarşamba, Mayıs 24, 2006
Dünyanin en güzel tavuğu
Bir tavugu "dunyanin en lezzetli tavugu" ilan edebilmek icin neler yapmanizi bilmek isterseniz, bugunku tarif sizin icin
!
Thomas Keller'i bir tavuk, tuz ve karabiber ile bir mutfaga koyun. Bir saat bekleyin, iste size dunyanin en lezzetli tavugu. Bu tarifi denedikten sonra,Thomas Keller'in neden Amerikanin en iyi ascilarindan biri oldugunu anladim. Bugunku tarif The Bouchon Cookbook yemek kitabindan.
Thomas Keller'in nefis tavugu
Malzemeler
-1,3 kg-1,8 kg lik bir tavuk
-Iri tuz
-Karabiber
Yapilisi
Firininizi 232°C (450°F) isitin. Tavugu guzelce yikayin ve kagit havlu ile kurulayin ( bu tarifi basarabilmek icin tavugun yas olmamasi gerikiyor). Tavugu bolca tuzlayin ve karabiber dokun
Tavugun bacaklarini sikica baglayin. Tavugu sicak firina yerlestirin, ve bir saat kadar, tavuk yumusayincaya kadar pisirin.
Pistikten sonra, tavugun 15 dk kadar bekletin, kesip servis edin.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuşa benziyor bir dip not fırnda pişirdiğiniz bu tavuğun baharatlarına bir de yrım limon ekleyip tavuğu bu sosla(LİMON+KARABİBER+İRİ TUZ) iyice buladıktan sonra pişirmeyi deneyin derim üst derisi çıtır çıtır oluyor tam bir grill afiyet olsun
sevgiler
zuhal yalçın
Kolay ve lezzetli duruyor, hemen deneyecegim.
öpüyorum
Ben bu tavuktan Fransa'da yemiş ve tadına doyamamıştım!!! Tarif için teşekkürler :)
Biz aynı şekilde iri tuzu ve biraz karabiberi fırına verdiğimiz bütün bir kuzu butunda denemiştik. Sonuç mükemmeldi. Tavukla da neden olmasın? :) Eline sağlık!
iri tuz dediğniz kaya tuzu mu?
bir de derisini soymadan mı yapmamız gerekiyor?
sevgiler
Yorumlariniz icin tesekkurler!!
Zuhal : Fekir icin tesekkurler, bende bazen limon koyarim.
Tata : Hemen denemen lagzim, annem o kadar sevdi ki 2 haftada 2 defa yedi :)
Damla : Bir sey degil!!
Papatya : Evet, tavukla cok nefis oluyor.
Binnur : Iri tuzun sekli biraz kaba oluyor, yani masada kullanilan tuz degil. Derisini ise, hic soymuyorum cunku tavuga tadini veriyor ve gogusu yumusacik birakiyor. Yemek zamanuinda ama tabagin yaninda birakiyorum!
Estelle, ben dün gece yaptim tavugu. O kadar nefis oldu ki, anlatamam. Bundan sonra firinda tavuk tarifim budur :) Üstelik cok kolay, hemen tuzlayip firina vermek, en fazla 10 dakika aliyor.
Denemek isteyen arkadaslar, hic tereddüt etmeyin.
Tesekkürler!
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
Benim bi sorum olacak tam bir tavuk yerine bud, kanatyada göğüs kullanabilir miyiz?
Koca bir tavuğu tek başıma yiyemem de...
Sevgili Estelle, aynı tarifi elektrikli ocağın bir veya iki derecesinde uyguluyorum. Sadece tuz ve biberle tavuğu unutuyorsun ocak üstünde. Saatler sonra bir ara hatırlayıp geri döndüğünde inanılmaz bir lezzetle karşılaşıyorsun. Fırın için de senin tarifin harika. İtalyanlar çok bol biberiye de kullanırlar bu fırın usulünde, aynı çevirmede yaptıkları gibi.
Derya: bence bütün tavukla daha iyi olur. Yalniz basinaysaniz, küçük bir tavuk alin (1-1,5 kilo). Bir tavukla 3 yemek cikarirsiniz.
Oya Kayacan: tavsiye icçin tesekkürler!!
Merhaba Estelle,
siteni ilk kez ziyaret ediyorum
:-) cok güzel birsey yapmissin, hamburger ve croissant´in resimide cok hosuma gitti :-) insan daha surf´e baslamadan gülümsüyor :-)
Bu ara bugün bu Tavuk tarifini denemek istiyorum, yalniz iri tuz bulamadigimdan normal sofra tuzu ile denemek zorundayim, acaba cok farkli olur mu?
Tesekkürler.
Arzu
merhaba,çok lezzetli görüüyor mutlaka deneyeceğim......ellerinize sağlık
Arzu: Hos geldin! Bende resmi cok seviyorum, begendiginede sevindim. Bu tavugu sofra tuzlada yapabilirsin, sadece 1.5 yemek kasigi kadar koymani tavsiye ederim. Umarim seversin! Hosca kal :)
Tugba : Bir sey degil :)
Estellecigim,
dedigin gibi yaptim tavugu :-) ve....H A R I K A!
Bukadar leziz bir tavugu coktan beri yememistik ailece :-) Tesekkürler!!
Almanyadan kucak dolusu sevgilerle.
Arzu
ya acaba o kadar tuzu koyduktan sonra tavuk tuzu hiç çekmiyor mu.
tuzla aram çok iyi değil ama tarifi de denemek istiyorum da
Tavuk biraz tuzlu oluyor ama o kadar da degil. Aslinda çok tuzlu olan tavugun derisi... Umarim yapip begenirsin!
merhaba estelle,
sadece tuz ve karabiber kulaniyorsun. Yag veya su olmayacakmi. Tavuk kurumuyormu?
Sevgiler Cagla
Cagla, merhaba. Evet, sadece tuz ve karabiber kullaniyorum, bir damla yag bile kullanmiyorum ve tavu hiç kurumuyor. Umarin begenirsin, hosça kal!
Yorum Gönder