Pazar, Şubat 26, 2006

Millassime


Is yerindeki arkadaslarim yemek yemeyi ve pisirmeyi cok seviyorlar. Cok memnunum cunku boylece birbirimizden cok guzel tarifler ogrenebiliyoruz. Gecen hafta bir is arkadasim Millassine getiridi bizlere. Tadina bayildim, ama is arkadasim yaninda tarifide getirmisti. Bu tarif Fransa da unlu bir sanatci olan Pierre Perret’nin ninesinin tarifi. Bu tarif Fransa’nin guneyinde cok sik yapilan bir tarifmis. Hem cok kolay hem cok guzel. Umarim sizlerde begenirsiniz.

Millassine (Prima dergisinden-Pierre Perret’den)

Malzemeler (4 kisilik)

-3 yumurta
-1/2 litre sut
-130 g seker
-130 g un
-1 tutam tuz
-1 paket vanilya
-3 corba kasigi rhum (arzuya gore)
-2 corba kasigi portakal cicegi suyu

Yapilisi

-Buyuk bir kapta un, tuz, yumurta, seker, vanilya, rhum ve portakal cicegi suyunu karistiriniz
-Ustune sicak sutu ekleyin, karistirin
-Onceden yaglanmis yuvarlak bir kaliba hamuru dokun
-15 dk 210° -th 7 firinda pisirin (ben biraz daha pisirdim)
-Ustu kizarinca firindan cikarin, sogumaya birakin
-Soguk olarak servis edin

8 yorum:

Adsız dedi ki...

portokal cicegi suyu nedir?
tata

sarah dedi ki...

Sevgili tata,

almancasini bilmiyorum fakat inglizesi ‘orange blossom water' (eau de fleur d'oranger), burada butun magazalarda bulunur ve kuzey afrikalilarin mutfaginda cok sik kullanilan bir aromadir

sarah

Mutfakta Zen dedi ki...

sevgili tata,
portakal çiçegi suyunu türkiye'de bulmak biraz zor. kibris'ta veya kuzey afrika ülkelerinde bulabilirsin sanirim.
sarah,
rhum 'rom' mu?
eline saglik, yeni bir tarif daha eklenmis oldu dagarcigimiza.. ananasli tart da çok güzel görünüyor!
tijen

Burcu dedi ki...

Merhaba Sarah,

Bu portakal çiçeği suyunun alternatifi ne olabilir sence? Portakal kabuğu esansı da aynı işi görür mü acaba?

sarah dedi ki...

Sevgili Tijen,

evet rhum 'rom', yazdiklarin icin cok tesekkurler

Sevgili Burcu,
Portakal cicegi suyunun cok hafif bir tadi var ama kokusu cok. Portakal kabugu esansini tanimiyorum, ama cok agir degilse bir alternatif olabilir. Belkide portakal cicegi susuz da yapabilabilir, ama vanilya esansida yakisabilir bence. Umarim yardimci olabildim

Afiyetle

Sarah

tugce:-) dedi ki...

merhabalar,
bu tatlıyı bilmiyorum ama ben internette daha önce denediğim tariflerde malzemeler sayılırken "gül suyu veya portakal çiçeği suyu" diye yazıldığına birkaç kez rastladım. belki de gül suyuna yabancı oldukları için daha rahat bulunsun diye böyle bir alternatif vermişlerdir. onlar da hamur tarifleriydi. belki yardımcı olur diye yazayım istedim... portakal esansı ise sanırım çok kuvvetli olur.
ben de bu tarifi denemeyi düşünüyorum, değişik yerel lezzetler hep çok ilgimi çekiyor, iyiki bizimle paylaşmışsın sarah, teşekkürler :)

simiole paris carnet dedi ki...

sarah, sonunda geri dondun !!

fleur d'oranger aklima nedense "monsieur est-ce que vous avez du mure de framboise ?" tarzinda bir sacmalik getirdi ki neden acaba, allah allah :)))))

ps. en kisa zamanda tekrar bir cay-sarap yapmaliyiz. ayrica is aramaya basladim, durum beni depresyona soktu, j'ai besoin de tes conseils.

plein de bisuxxxx

sarah dedi ki...

Sevgili Tugce,

Gul suyunu dusunmemistim ama haklisin guzel bir cozum olabilir;tesekkurler

Sevgili Simi,

Sarah is back:)))) Cok haklisin en kisa zamanda bir kadeh kaldirmaliyiz
pour les conseils c'est quand tu veux, si je peux t'aider n'hésite pas

à très très vite
bisousssssssssssssssss