Pazar, Şubat 05, 2006

Japon usulu kahvalti



Hafta sonu kahvaltilarinin degisik olmalarini severim. Her hafta pancakes olmaz ki! Diger bir blogda Japonlarin kahvaltida pirinc yediklerini ogrendigimde baya sasirmistim fakat bir breakfast stack tarifi hatirima geldi: bir kat sushi pirincli galeta, bir kat sahanda yumurta ve bir kat bacon vardi tarifte.

Tarif gercekten cok kolay fakat hazirlanisi bir saat surdugunden, bir gece onceden baslamanizi tavsiye ederim. Bu tarifin ozelligi sushi pirincli olmasi, yapiskan pirinc oldugu icin islak ellerle calismaniz lazim. Bu tarif icin mutlaka sushi pirinci kullanmaniz lazim, yoksa galetalar kivamda olmazlar.

Simdiden afiyet olsun!



Japon usulu kahvalti (Gourmet, Kasim 2004 )

Malzemeler

- 240 mL (1 cup) sushi pirinci
- 300 mL ( 1 1/4 cup) su
- 1 tutam tuz
- Kisi sayisina gore yumurta

Yapilisi

BIR GUN ONCE

-Pirinci bir suzgece koyun ve sudan gecirin. Pirinci ve suyu kucuk bir tencereye koyun ve kaynamasini bekleyin. Sonra ustune bir kapak koyup 15 dk kadar kisik ateste pisirin. Tencereyi ocaktan alin, 10 dk kadar bekletin.

- Pirinceler piserken, ayri bir yerde biraz tereyag eritin. Bir firca yardimiyla kucuk bir kabi erimis tereyag ile yaglayin.

- Pismis pirincleri yaglamis oldugunuz kaliplara silikon bir spatulayla yerlestirin. Ustunu duzeltin ve buyuk bir tabagin ustune ters cevirin. Bu islemi pirincler bitinceye kadar tekrarlayin. Her seferinde kabi yaglayin.

- Bu pirinc galetalarini sogutun, ustune strech film gecirip buz dolabinda ertesi sabaha kadar bekletin.

ERTESI SABAH

-Bir tavada biraz tereyag eritin. Pirinc galetalarini her iki tarafini 10 dk kadar kizartin. Sicak tutun.

- Sahanda yumurtalarinizi pisirin ve kizartmis oldugunuz pirinc galetalarin ustune duzgunce yerlestirin. Hemen servis edin.

4 yorum:

simiole paris carnet dedi ki...

oh la la mais qu'est-ce que je vois? japonais, pour le petit dejeuner?

eh ben on va essayer, si tu le dis :)

je t'embrasse tres fort sarah

Tijen dedi ki...

tam benlik olmus bu tarif! japonya'ya gittigimde geleneksel kahvaltilarini görüp iyyggghh yapmistim ancak sonra denedigimde hem çok sevdim, hem de bütün bir gün acikmadim. hani aliskin degiliz pirinçli kahvaltiya da neden olmasin? mesela patlak pirinç keklerine bayilirim ben.. eh o da pirinçli! eline saglik.
tijen

sarah dedi ki...

Sevgili Simiole,

ancak gordum comment'ini, cok tesekkurler. Bu aralar yazmaya fazla vakit yok, mais moi aussi je t'embrasse très fort

Sevgili Tijen,
Tarif Estelle'den ama umarim ki begenirsin

sarah

Adsız dedi ki...

Merhaba

www.morelmas.com adı ile bir site oluşturduk.Kadınca konular işlenen morelmas'da aşk , evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları , hamilelik, çocuk bakımı ile ilgili bilgiler,beslenme, diyet, sağlık, psikoloji konularında öneriler bulacaksınız.Ayrıca Hayatın içinden konular ,şiirler,fıkralar , resimler www.morelmas.com 'da.

Size link paylaşımı öneriyoruz.Sitenizden sitemize link vererek daha çok kişiye ulaşmamıza destek olursanız biz de aynı şekilde size destek olabiliriz.

Cevabınız olumlu ise lütfen bize yazın.
Cevap yazısında lütfen
1-site adı
2-site adresi
3-Bir cümlelik tanıtım yazısı belirtiniz.

Her zaman ve her yerde sevgiyle kalın.

morelmas@gmail.com

www.morelmas.com