Cuma, Ekim 28, 2005

El Rhayn del Touns

.
Antakya’dan sonra sizleri, Estelle’in ana okul arkadasi Anissa sayesinde, Cezayir’e goturmek isterim. Bize gecenlerde bir tabak dolusu tatli getirdi, ve bloga tarifi koymamiza izin verdi :). Buda Cezayir’den bir Ramazan lezzeti. ( Fotografi biraz acele cektim evdekiler tatliyi yemek icin biraz sabirsizlandilar!!!)

El Rhayn del Touns (Tunus’un gozu)

Malzemeler

-1 kase yumurta
-1 kase toz seker
-1 kase ince ogutulmus badem
-1 kase eritilmis tereyag
-1 kase TUZSUZ etimek (un haline getirilmis)
-2 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya

Surup icin :

-1 kilo seker
-1 litre su
-limon suyu
-1 corba kasigi portakal cicegi suyu
-4 kasik bal

Yapilisi :
-Yumurta ve sekeri cirpin. Sonra sirayla butun malzemeleri yumurtali karisima ekleyin ve cirpin.

-Karisimi yaglanmis tepsiye dokun

-Tepsiyi firina atin

-Bu arada, surup icin, suyu ve sekeri kaynatin, kaynadiktan sonra limon ve portakal cicegi suyu katin. Surup kivamina geldigi zaman bali katin.

-Firindan cikan tatliyi, baklava seklinde kesin ve hemen ustune sicak surubu dokun.

Afiyet olsun

3 yorum:

fethiye dedi ki...

off sarah, neler var yine sofrada.

Kaselerin buyuklugu ne olmaliymis, onu sorabilir misin? Sagol.

sarah dedi ki...

Sevgili Fethiye,

arkadasimizin annesi 8 yumurta alabilecek kaseler kullaniyor (tereyag olcusunude verebilirim aslinda ama kimse sok gecirmesin diye yazmiyorum :))))!),
ama bence daha kucuk kaselerde kullanabilirsin.
gercekten cok lezzetli bir tatli, umarim bunada deneyip begenirsiniz:))

afiyetle

sarah

Adsız dedi ki...

selam.. turkiye de portakal cicegi suyu bulabiliyormusunuz??