Perşembe, Ekim 06, 2005

Curry'li kabak corbasi

.


Gecenlerde biraz cikolatayi kaciridim, bir sebze duskunu olarak hemen canim guzel sicak bir corba cekti. Iyiki Everyday Food magazininde (eylul sayisinda) gozume guzel bir kabak corbasi kestirmistim.

Yarim saat icinde, corbayi pisirmistim ve yemeye baslamistim. Netice : nefis ve hafif bir corba! Esim'de begendi, daha ne istiyim :)

Curry'li kabak corbasi (Everyday Food'dan)

Malzemeler(4 kisilik)

- 1 ince dogranmis sogan
- 2 dis sarmisak
- 2 buyuk kabak ( 1 kilo kadar) yuvarlak dilimlenmis
- 1 patates, kup kup kesilmis
- 2 corba kasigi zeytin yag
- 2 kahve kasigi toz curry
- 1 litre kadar su
- tuz, karabiber
- ince kiyilmis badem

Yapilisi

- Orta sicakliktaki ateste yagi biraz kizdirin. Sarimsak ve soganlari ekleyin. 5 dk kadar arada bir karistirarak soganlari oldurun.

- Dilimlenmis kabaklari, kup kup dogranmis patatesleri, ve curry’yi ekleyin. Karistirarak 2 dk kadar kavurun.Sebzeleri ortecek kadar (1 litre ) su ekleyin. Bir tasim kaynattiktan sonra patatesler yumusayincaya kadar, pisirin.

- Blenderden gecirin ve hemen servis edin.

7 yorum:

Sibel dedi ki...

Estelle eline sağlık! Çok seviyorum böyle çorbaları. Kıvamlı ve leziz görünüyor:) Ayrıca curry de bayıldığım bir baharat! Deneyeceğim bunu.

Dilek... dedi ki...

Estelle, curieuse coïncidence, j'ai moi aussi publié un ticket au sujet de ma soupe au potiron ("balkabagi" en turc!). La méthode est presque identique, sauf l'ingrédient principal (courgette et pommes de terre versus potiron). Aussi, Je rajoute de la crème en fin de cuisson.

Autres curieuse coïncidences, je suis Turque (de parents Turcs) mais je suis née en France pour y passer les 3/4 de ma vie. Et finalement, maintenant j'habite les States... Etranges, non?

Amitiés.

Yesim dedi ki...

Ben daha önce balkabağıyla yapmıştım benzer bir çorbayı,o da güzel olmuştu tavsiye ederim. Ellerine sağlık...

Tijen dedi ki...

tam hint isi degil mi?
harika vallahi ben bayilirim böyle seylere. eline saglik!
tijen

yuvakuran dedi ki...

guzel olmus !

sarah dedi ki...

Herkese yorumlariniz icin tesekkurler, bu aralar Estelle'in cevap vermek icin fazla vakti ve internetti yok

Sevgiyle

Sarah:)

pinomino dedi ki...

Kabak...Curry..ve Sarımsak...bayıldığım üçlü..birarada hiç denememiştim, bu iyi bir fırsat olacak yeni bir lezzet keşfetmek için:)