Pazartesi, Haziran 13, 2005

Black bottom cupcakes

.


Fransa'da yasarken Amerikan mutfagina karsi bir kac onyargim vardi, benim icin Amerika'da ancak hamburgers, brownies ve pancakes bulunurdu. Fakat buraya geldigimde, Amerikan mutfagi'ni hic tanimadigimi fark ettim, ve de cok guzel ve kolay tatli tarifleri kesfettim, mesela beyaz cikolatali ve macadamia cevizli cookies, veya pecan pie. Esim sayesindede Amerikan evlerinde neler pistigini ogrendim, sakin kendisinin pisirdigini dusunmeyin! Kendisi bana sevdigi yemeklerin isimlerini verir bende guzel bir tarif bularak yapmaya calisirim.

Bu guzel tarifleride All Recipes web sitesi sayesinde buluyorum, tarifleri cok guzel ve de bugun sizinle paylasacagim tarifide oradan buldum. Ismi cok degisik black buttom cupcakes. Her denedigimde beginildi, umarim sizlerde begenirsiniz



Black bottom cupcakes (orijinal tarif burada)

Malzemeler (12 tane icin)

- 90 g un (3/4 cup)
- 1/2 kahve kasigi karbonat (baking soda)
- 2 corba kasigi kakao
- bir tutam tuz
- 125 g seker (1/2 cup)
- 2 corba kasigi+ 2 kahve kasigi sivi yag
- 120 mL su (1/2 cup)

- 1/2 kahve kasigi vanilya esansi
- 110 g cream cheese
- 1 yumurta sarisi
- 2 corba kasigi+ 2 kahve kasigi seker
- 120 mL damla cikolata (1/2 cup)

Yapilisi

- Un, tuz, soda ve kakao'yu bir kapta karistirin. Ayri bir kapta, seker, yag ve suyu homojen bir karisim elde edinceye kadar karistirin. Sonra bu karisimi unlu karisima katip, guzelce karistirin.

- Kucuk bir kapta cream cheese, yumurta sarisi, sekeri karistirin, icine damla cikolatalari ekleyin.

- Kaliplarin 1/3 'ni cukulatali hamurla doldurun, ustune bir kasik cream cheese'li karisimdan ekleyin, 180°C isitilmis firinda 35-40 dk pisirin.

Not

Tarifi 24 cupcakes icin yapacaksaniz 1 butun yumurta yeterli.

7 yorum:

simiole paris carnet dedi ki...

ahh nefis gozukuyor ilk firsatta deneyecegim. Bu arada sarah nasilsin? uzun zamandir senden haber alamamisim gibi oldu, ozledim. İyi misin?

sarah dedi ki...

Ah Sevgili Simiole,

bir haftadir bloglarla fazla bakamadim, ama bu arada bir fikir geldi,

New york'ta french bloggerler bulustu, neden biz Paris'te turkish bloggerlerin bulusmasini yapmiyalim? Ne dersin?

Sarah

simiole paris carnet dedi ki...

Sarah sana yemin ediyorum beynimi okuyorsun :) Bak sana mailimi soyluyorum, simge_simsek@yahoo.fr, bana telefon nonu yolla (benimkisi iki gun once calindi da) ben seni arayayim, gun kararlastiralim, bir kahve icerken bu konunun detaylarini konusalim. Sen ne dersin?

Estelle Tracy dedi ki...

Merhaba Cimcimeci ve yorum icin tesekkurler. Benim hosuma gittigi kadar kardesimin hosuna gidecegini eminim :) Gaziantep yemekleri fazla bilmem ama umarim en kisa zamanda sende blog'una baslarsin!

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Cumartesi günü yaptım bu muffinleri. Tek kelimeyle muhtesem oldu. Benim gibi yogun cikolata tadini seven herkese tavsiye ederim. 3 yasindaki kizim, "annecim bu yaptigin en guzel kek olmus" diye diye yedi bitirdi tabagindakileri.

Tarif icin cok tesekkurler

Estelle Tracy dedi ki...

Gercekten memnun oldum, tesekkurler! Hem de tarif cok kolay, degil mi?

Adsız dedi ki...

Tarif çok pratik gerçekten de. Sadece benim muffin kalıplarım sanırım biraz daha büyük olduğu için 8 tane çıktı. Tadına doyamadan hemen bitti hepsi. Bir dahaki sefere ölçüyü arttırmayı düşünüyorum :)