Çarşamba, Mart 23, 2005

Vanilyali muhallebi

.


Yine bir kitap yine cok cok kolay ve guzel bir tarif! Delices de lait kitabinda bu tarifin guzel resmini gordukten sonra dayanamayip yaptim. Bu tarif 10 dakikanizi bile almiyacak ve de herkesin evinde bulunan malzemelerle yapiliyor (sut, seker, nisasta…).

Vanilyali muhallebi (Délices de lait kitabindan)

Malzemeler

-500 mL sut
-80 g seker
-2 paket vanilya
-4 corba kasigi misir nisastasi (corn starch)

Yapilisi

-400 mL sutu, seker ve vanilya ile karistirip atese koyun ve kaynatin.

-Kucuk bir kapta 100 mL sutun icinde nisastayi eritin. Nisasta sut karisimi kaynayan sute ekleyip, cirpma teliyle karistirarak kremayi koyulastirin.

-Kivama gelince, atesten cikarin ve kucuk kaplara dokun. Soguduktan sonra buzdolabinda en az 1 saat bekletin. Soguk servis edin.

Not

Misir nisastasi yerine patates nisastasida kullanilabilir (tabii ki olcude bir degisiklige gerek yok).

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Estelle, kaplarin cok güzelmis. Renklerini cok begendim. Onlarin icinde muhallebiler daha bir güzel olmustur :)

Sardinette dedi ki...

MIAM! bien que je n'arrive pas a lire le turc, je devine la recette succulente du muhallebi que ma mere faisait.... soupoudre de poudre de cannelle, mmmmm, merci!!!!

Estelle Tracy dedi ki...

Mine >> Tesekkurler! Annemde cok begeniyor :)

Sardinette >> Bienvenue sur mon blog et ravie de t'avoir rappele la recette de ta maman !

Adsız dedi ki...

sevgili estelle,
bu güzel tat için teşekkürler. denedim hem deküçük bir değişiklikle. yarısına kakao ekledim ve karıştırdım. kaselerimin altına kakaolu üzerine de vanilyalı kısmını koydum.ters çevirdiğimde çok hoş bir götüntü ortaya çıktı. artık hazır puding almayacağım.hoşçakalın.

Estelle Tracy dedi ki...

Mesaj icin cok tesekkurler! Kakao ile karistirmak bence cok iyi bir fekir, denemeyi dusunuyorum. Pudding yapmak cok kolaymis, degil mi? Bende artik hic hazir pudding almiyorum!

Adsız dedi ki...

Gecen hafta denedigim ikinci tarifin bu puddingti.Yalniz bana rengi cok beyaz göründü.Icine iyi cirpilmis bir yumurta ve 1O gram tereyag ekledim,hem yüzüne biraz renk geldi hem de Italyanlarin panna cota'sina benzedi.