Cuma, Mart 25, 2005

Buttermilk pancakes

.


Fransada buttermilk'in ne oldugunu pek bilmiyordum cunku pek kullanilan bir malzeme degil. Ama artik buttermilk'in tadi baya degistirdigini ogrendim. En son Amerikan'in bir sembolu olan pancakeler icin denedim ve de soyliyebilirim ki bu tarif benim gibi pancake hayrani olan birisi icin en guzel tariflerden biri! Sonucta pancake'ler hem kalin hem yumusak, nefis! Dayanamayip sizinle paylasmak istedim.

Bu tarifi Heidi Swanson'un "Cook 1.0" kitabinda buldum, ve de butun tarifleri bu sonuca variyorsa hemen hepsini denemeye gidiyorum! Ama onceden tarifi veriyim...

Buttermilk pancakes (Heidi Swanson'dan)

Malzemeler (2 kisilik)

- 125 g (1 cup) un
- 1/2 kahve kasigi kabartma tozu
- 1/4 kahve kasigi karbonat
- 30 g (1/6 cup) seker
- 240 mL (1 cup) yayik ayrani (buttermilk)
- 1 yumurta
- bir fiske tuz
- 1 corba kasigi eritilmis tereyag veya sivi yag

Yapilisi

-Buyuk bir kapta, un, seker,kabartma tozu, karbonat ve tuzu karistirin. Kucuk bir cukur acin ve bir kenarda bekletin.

-Ayri bir kapta, yayikayrani, ve yagi karistirin.Ve de unlu karisimda actiginiz cukura dokun. Hafifce butun malzemeleri bir spatula yardimiyla birbirine yedirin.

-Bir tavada biraz tereyagi eritin. Tava iyice isindiktan sonra icine kucuk bir kepceyle bir kac pancake elde edecek kadar hamuru 1-2 cm arayla dokun..

- 1-2 dk sonra, pancake’lerin ustunde kucuk gozenekler patlayinca pancake’i cevirin. Obur yuzunu 1 dk pisirin.



-Akcaagac surubu, pudra sekeri, bal … ile servis edebilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Estelle,

ellerine saglik, ne yazik ki bizde buttermilk yok ama jamie oliver'in tarifi var:) O da fena degil

ML

ashes dedi ki...

merhaba estelle,
burada bahsettiğin yayık ayranı olarak normal ayran kullanabiliriz sanırım değil mi? yoksa bunun ayrı bir önemi var mı?
sevgiler

Estelle dedi ki...

Ashes >> Bu gec cevap icin ozur dilerim. Yayik ayran varsa bence daha iyi. Ayran ile hamur biraz agir olabilir bence.

tata dedi ki...

Pazar sabahi cocuklara pancake yaptim tarifine göre.Cok güzel oldu.Buttermilkle de hafif oluyor.

yemekvebiz dedi ki...

Estelle,
Bu tarifini yaptım gecen hafta bayıldıkkkk, harikaydı harikaaa..
Buttermilk yok TR de. Bende 1 su bardagı sütün içine 2 çorba kasıgı sirke koydum ve 15 dk. beklettim tadı muhteşemdi.Yumusacık ve kalın.
Tarif için teşekkür ederim, ellerine saglık,
Figen

Estelle dedi ki...

Sevdigine COK memnun oldum!! Bana bildirdigin icin tesekkurler!