Çarşamba, Şubat 23, 2005

Lemon bars

.


Brownie ler gibi lemon bars geleneksel amerikan mutfaginin bir parcasidir, potluck lara zevkle getirilen bir tatlidir. Orijinal tarifte, hindistan cevizi kullaniliyor, fakat ben ince cekilmis badem tozu kullandim. Iste sizler için çok begenillen tarifim ! Hindistan cevizli orijinal tarif burada bulabilirsiniz. Yorumlarinizi sabirsizlikla bekliyorum!

Lemon bars

Malzemeler

Hamur :
-125 g (1 cup) un
-60g(1/4 cup) seker
- 1 fiske tuz
-1 avuc ince çekilmis badem
-90g (6 çorba kasigi ) kucuk kuplere kesilmis soguk tereyag

Ustu icin
- 180 g (3/4 cup) seker
- 2 buyuk yumurta
- 60 mL (1/4 cup) taze sikilmis limon suyu
- 1 çorba kasigi limon ozu veya limon kabugu rendesi
- 1 kahve kasigi un
- 1/2 kahve kasigi kabartma tozu

Yapilisi

-Firini onceden 180 derecede isitin. Dikdortgen bir kalibi yagli kagitla doseyin. Buyuk bir kapta hamur malzemelerini parmaklarinizla crumble, vey ufalanmis ekmek ici kivamina gelinceye kadar bir iki dakika yogurun.Bu islemi robotta da yapabilirsiniz. Hamuru dikdortgen kaliba doseyin.Kenarlari kizarmaya baslayincaya kadar 20-25 dk pisirin.

-Hamur piserken ustunu hazirlayin.Butun malzemeleri bir el cirpicisiyla bir kapta duzgun bir karisim elde edinceye kadar cirpin. Bu karisimi, onceden pisirdiginiz hamurun ustune döküp 30 dk pisirin. Bar larin ustu fazla kizarmaz. Bar larin pistigini ustunun hafif yapiskan olmasindan anlayabilirsiniz.

-Barlari sogutun. Kaliptan cikarin, 16 tane bar elde edecek sekilde kesin.
Bu tarif bir kac gun once hazirlanabilir. Orijinal tarifte 5 gun once yapilmasini tavsiye ediyor, ben 2 gun once hazirladim ve hava almaz bir kutuda buzdolabinda beklettim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Estelle'cigim cok sevindim. Cok iyi oldu türkce blog. Hep fransizca tariflerine bakip kizkardesime sorup duruyordum, ne yaziyor diye :)

Sevgiler, Mine

Adsız dedi ki...

harika bir pasta bu. fransızca bilmediğim için bu güne kadar sadece resimlerine bakıyordum. bundan sonra hep sitendeyim estelleciğim. :D meltem.

Estelle Tracy dedi ki...

Herkese cok ama cok tesekkurler ! umarim tariflerimi begenirsiniz, yorumlatinizi sabirsizlikla bekliyorum... Sevgiler.

Yelda Özyurt dedi ki...

denedim ve bayildim, kesinlikle muhtesem.. Tam damak tadima gore. Ben icine hem limon kabugu rendeledim, hem de esans damlattim. Yalniz goruntu olarak maalesef seninkileri yakalayamadim, benimkiler kizardilar. Sıvı karisimi doktukten sonra firin isisini dusurmek mi gerekiyordu ki. Her ne olursa olsun lezzet muhtesemdi. Paylastigin icin cok sagol, en yakin zamanda ben de bloguma koyacagim:)

Estelle Tracy dedi ki...

Merhaba Yelda! Bende bagzen limon esansi koyarim ve tadi öyle muhtesem olüyor. Sende sevdigine çok ama çok menun oldum, hosça kal!