Pazar, Aralık 10, 2006
Burikitas de Handrajo-Kabakli bogaca
Bugun Turk Sefarad mutfaginin bir klasiginin tarifin verecegim, Tata tarifi istedi de ben vermezmiyim? hemde annemin tarifi! Tata bu tarif senin icin :)
Resimdeki borekleri annem arkadaslari icin yapti, kisirla cok guzel yakisiyor (bizden soylemesi:)!)
Burikitas de handrajo (kabakli bogaca)
Malzemeler
Hamur icin
-1 bardak su
-1 bardak yag
-1 cay kasigi tuz
-biraz kabartma tozu
-rendelenmis tulum peyniri
-aldigi kadar un
Harci
-2 kabak
-2 domates
-2 sogan
-Rendelenmis tulum peyniri
-tuz,biber
Ustu icin
-1 yumurta sarisi
Yapilisi
Harc icin
-Kabak, domates ve soganlar rendelenir. Yagda kavrulur.
-Tuz, biber eklenir.
-Yumusayincaya kadar hafif ateste pisirilir.
-Soguduktan sonra peynir eklenir
Hamur icin
-Su, yag,tuz ,peynir ve kabartma tozunu elinizle iyice karistirin. Unu ekleyin. Kulak memesi kivaminda bir hamur olmasi lazim.
-Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin, oklava ile acin.
-Icine harci koyun ve yarim ay seklinde kivirin.
-Ustlerine yumurta sarisi surun
-180 °C’lik firinda, ustuleri kizarincaya kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Cok tesekkür ediyorum bu özel tarif icin. Ben burikitas yapmayi biliyorum da icini ögrenmek istemistim. Kabagi duyunca kuzenin coook sevinecek(!)
Sevgiler
Hamura eklenecek tulum peyniri miktarını öğrenebilirmiyim? blogunu her zaman ilgi ile okuyorum ,ellerine sağlık.
kabaklı poğaça dğişik..tadıda öyledir herhalde ..afiyet olsun...
sefarad mutfağı haftası yapılıyor istanbul da sefarad yemekleri tanıtılıyor..haberiniz vardır . ben de bu mutfagın özelliğini o zaman okumuş ve tvde izlemiştim .. artık size ugrar bakarım ne var diye ..sevgiler..FERHAN
Sevgili Tata,
Kuzene cok selam soyle, ben yedikten sonra herkes yer:)
sevgili Cilek,
Yorumun icin cok tesekkurler,
Biz peynir miktarini bir avuc kadar koyariz. Umarim yardimci olabildim,
sevgili Ferhan,
Beklerim,umarim tarifler hosuna gider.
Sefarad mmutfagi gercekten ilginc bir mutfak, ama Turk mutfaginin da etkisi cok
sevgiyle
sarah
Merhaba Sarah. Handrajos beni cook eskilere goturdu, Izmirli kuzenlerimiz bize oruc sonrasi yemek uzere yaparlardi, her sene heyecanla beklerdik. Ben bizim handrajolari patlicanli diye hatirliyorum ama farketmez, eminim kabaklisi da guzeldir. Ellerine saglik.
Sevgili Berrin,
bazi tariflerde hem kabak hem patlican var, ama istersen yalniz biriyle'de yapilir, ama gercekten cok guzel ve hafif bir sey :)
Sana guzel anilar hatirlatigim icin cok memnunum,
Sevgiler
Sarah
Sevgili Sarah,bu böreği çok seviyorum.Ama içini çok beğendim.Komşum da pek güzel yapıyor.Annenin ve senin ellerinize sağlık.Sıra boyozda mı?
Sevgiyle,nanelimon.
Sevgili Munevver,
Yorumun icin cok tesekkurler, gercektende ici cok hafif oluyor. Galiba sira artik boyozda olacak, bir vakit bulayim onu yapmaya calisacagim!
Sevgiyle
Sarah
paylastigin tarif için çok tesekkürler sevgili sarah!
ellerin dert görmesin. bu arada inadi birakip biberleri denemene sevindim. cennetliktir o.
(bir öneri: madem yorumlar onayindan geçiyor acaba sifreyi kaldirabilir misin? tesekkurler)
Sevgili Tijen,
Yazdiklarin icin gercekten cok tesekkurler,
Sifreyi bende kaldirmak istiyorum, ancak blogun patronu Estelle, ondan belki kardes olarak bir torpilim olur:) bakalim artik:)
Sevgiyle
sarah
İlk fırsatta deneyeceğim.
Yeni şeyler denemeye bayılıyorum.Yapımı kolaya benziyor,tadı da nefistir eminim.Elinize sağlık.
http://gazozagaci.blogspot.com/
sevgili gazoz agaci,
ziyaretin icin tesekkurler, umarim tarifi deneyip begenirsin,
hosca kal
sevgiyle
sarah
ne kadar mutluyum bilemezsiniz benim eşim musevi ve annesinin handrajo sunu anlata anlata bitiremiyordu kayınvaldemde yaşlı düzgün tarif veremedi hiç aklıma gelmemişdi internette bulacağım.. yom kipurda bizde toplanacağız sürpriz yapmak güzel olacak inşallah başarılı olurum teşekkürler...sevgi ve sağlıkla kalın..
beni çok eskilere götürdünüz annem de bunun patlıcanlısını yapıyordu,ellerinize ve emeğinize sağlık.))
bahriye kınacı
Yorum Gönder