Pazartesi, Haziran 05, 2006
Valrhona chocolate puddings
Bloguma baktigimda goze hemen bir sey geliyor: tatlilari cok severim. Daha dikkatlice baktigimda cikolatali tatlilarin cogunlukta olmadigini fark ettim. Nedeni? Galiba tadima uygun guzel bir cikolatali tatli bulmak cok zor. Simdiye kadar sadece iki tatli cok hosuma gitti: dugun pastam ve bugunku cikolatali kremler. Dugun pastanin tarifini galiba zor bulabilecegim fakat kucuk kremlerin tarifi burada ….
Bu "Valrhona chocolate puddings" tarifi Gourmet mecmuasinda buldum. Ilk once bu tarife fazla onem vermemistim, fakat gecenlerde internette okuyucularin bu kremleri tavsiye ettigini gordum. Hemen denemeye karar verdim. Ev halki bugune kadar denedigim en guzel krem tarifi olduguna karar verdi (bende hemfikirim)
Herkese tavsiye ederim...
“Valrhona chocolate puddings” ( Gourmet, eylul 2004)
Malzemeler (6 kisilik)
- 1/2 cubuk vanilya
- 360 mL tam yagli sut ( ama yarim yagli sutte guzel netice veriyor)
- 120 mL sivi krema (heavy cream veya heavy whipping cream)
- 75 g (1/3 cup) seker
- 130 g (4 1/2 oz) % 61 kakaolu Valrhona bitter cikolata (ben Valrhona % 54 kullandim)
- 5 buyuk yumurta sarisi
Yapilisi
Firinir 135°C(275°F) isitin. Sut,krema ve sekeri bir tencereye alin. Ortadan boldugunuz vanilya cubugunu ekleyin. Seker eriyinceye kadar cirpma teliyle karistirarak sutu kaynatin. Kucuk parcalara boldugunuz cikolatayi ekleyin. Cikolata eriyince kadar karistirin ve atesten alin.
Bu karisimi bir kaba dokun ve icinde buzlu su olan daha buyuk bir kabin icine yerlestirin. Cirpma teliyle karisim soguyuncaya kadar devamli cirpin (5-10 dk kadar). Bu arada benmari icin suyu isitin.
Cikolatali karisima yumurta sarilarini ekleyin. Yumurtlari iyice yedirinceye kadar karistirin. Vanilya cubugunu alin, ve elde ettiginiz kremayi servis kaliplarina dokun Servis kaliplarini benmaride onceden isittiginiz firinda bir saat kadar krema koyulasincaya kadar pisirin.
Kremalarinizi sogutup buzdolabina yerlestirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Estelle, nefis duruyor. O ikinci resimde kasigi tutan kisiye imrendim!
Estelle, bende tam bir cikolata delisiyim. Dayanamadigim tek sey diyebilirim. Bende ozellikle cikolatali tatlilar yapmayi seviyorum. Benimde cok begendigim biraz yogun bir puding tarifi var. Birde son gunlerde yaptigim bir tart. Sitemden istersen bakabilirsin. Sevgiler
Çok nefis görünüyorlar Estella, Eline sağlık .Orda çok var sanki bir tanesi almak geliyor içinden :)
Derya...
Cok güzel duruyorlar, bir deneyelim bakalim
öpüldün
Estelle,biz de çikolatalı kremi çok seviyoruz.Eline sağlık,nefis olmalı.Bu arada söylemeden geçemiyeceğim.Senin limon barların bizim evde pek seviliyor.Teşekkürler paylaştığın için.
nanevelimon.blogspot.com
Süper ya! Hemen denenecek!
Ay çok sabırsızlandım. Hem krema hem çikolata tam bana göre..
Eline sağlık..
Evren
nefis olmalılar. zaten yağlı maddeler aynı zamanda leziz oluyorlar...
yağlı süt+krema
ama arada sırada kaçamak yapmalı değil mi?
eline sağlık ben de tarif defterime geçirdim. deneyeceğim.
sevgilerimle
merhaba estelle,
cikolatali pudinglerin nefis görünüyor, bugün öglen yapmak icin yazdigimdan az sonra süpriz misafirim geldi. Gelmeseydiler, sana simdi pudinglerimin nasil oldugunu yaziyordum. Ama olsun, günlerin ardi gelmedi, denenecek yazildi.
kendine iyi bak, sevgiler...
Zinnur: kasigi tutan insan... bendi!
Alev: umarim bunuda denip seversin.
Derya: tesekkurler!!
Tata: umarim seversin :)
Munevver: tesekkurler, lemon barlari sevildigine menun oldum.
Evren: umarim sevmissindir!! Haber verirsen memnun olurum :)
Hulya: bu kremalar nefisti, ama iste her gun yemem, sadece misafer gelince tabii ;)
Anonim: baska bir gun yaparsin, degil mi? Mesajin icin tessekurler!
Sevgili Estelle,
Benim gibi hem çikolatayı hem de sütlü tatlıları seven birine en ideal tatlı bu! Tarifini verdiğin için teşekkürler... deneyeceğim. Zaten senin çilek sorbeyi de denedim. Bendeki sorbe tarifinde hem su vardı hem de daha çok şeker. Oysa seninkinde hiç su yok, şekeri de tam karar. Ailecek beğendik! :) Sevgiler...
Yorum Gönder