Pazartesi, Haziran 26, 2006

Kirazli Clafoutis


Bahcenizde, evinizde cok fazla kiraz varsa ve bunlarla ne yapacaginizi dusunuyorsaniz bu tarif tam sizin icin. Hem lezzeteli hem cok kolay. Her sene agacimiz bize cok kiraz verir ve her sene biz en azindan bu tatliyi bir kere yapariz. Fransa’da en unlu clafoutis kirazli clafoutis’dir ama tabii baska meyvelerlede (sulu meyveler olsun) yapilabilir.

Malzemeler (4 kisilik)

-125 g un
-4 yumurta
-1 tutam tuz
-50 g seker
-30 cl sut
-500 g kiraz

Yapilisi

-Un, yumurta, tuz, seker ve sut karistirilir.
-Oval bir kalibi tereyagla yaglayin, ustune cekirdekleri cikarilmamis kirazlari doseyin. (daha lezzetli olsun diye cekirdekler cikarilmiyor fakat cekirdeksiz de yapabilirsiniz)
-Ustune hamuru dokun.
-40 dk (180°C) firinda pisirin.
-Sogutun
-Servis yapmadan once ustune pudra sekeri serpin

11 yorum:

Derya dedi ki...

yapımı çok pratik görünüyor. Eline sağlık:)
Derya...

tata dedi ki...

Eline saglik, burada kiraz bol degil, baska meyve ile ya da konserve ile deneyebilir miyim?

Adsız dedi ki...

merhaba, cilek olurmu, yani denedinmi?

bende bu aralar cilek bahcemde bol oldugundan, cilekli denemler asamasindayim.

sevgiler layla

sarah dedi ki...

Cok tesekkurler Sevgili Derya, yapimi gercekten cok pratik

Sevgili Tata,
tabii baska meyvelerle deniyebilirsin, ama genelde sulu, tatli ve yumusak meyvelerle yaparim

sevgili Layla, cilekle belki olabilir, ama hic denemedim. Cilekler tatliyasa daha da guzel olur, yoksa belki seker miktarini biraz artirabilirsin

Afiyetle

Sarah

birsen dedi ki...

meraba
bu tarifi az önce yaptım güzel oldu yalnız bir sorum olucaktı 4 yumurta olduğu için biraz yumurta koktu bu tarifin yumurtasını azaltıp ununu çoğaltsak olurmu

sarah dedi ki...

Sevgili Birsen,

Clafoutis'yi begendigine cok sevindim

Yumurta sayisini 3'ce indirebilirsin, 3'ten az belki hamur cok koyu olacak. Un konusunda bence cok cogaltma yoksa hamurun kivami degisebilir


Afiyetle

sarah

Nezaket dedi ki...

Sevgili Sarah, cok pratik ve lezzetli bir tarif vermissin. Visne ile yapabilirim bende tabi seker miktarini artirmak kaydiyla. Sevgilerimle

Kruidnagel dedi ki...

sevgili Sarah, evde bir haftadir dolapta bekleyen kirmizi eriklerim var, sence kiraz yerine erikleri ikiye bolup belkide bir kac dakika tavada seker ve tereyaginda yumusattiktan sonra bu tarifi deneyebilir miyim? Cok guzel bir tarif ozellikle yaz meyveleriyle kolayca hazirlanabilecek pratik bir tart.. Bu arada benim bloguma da beklerim. Sevgiler

sarah dedi ki...

Sevgili Nezaket,

Visneli de olur, tabii dedigin gibi seker miktari artirarak,
Bu arada annemden mesaj geldi, acapsandali yemegini yapti, cok guzel oldu. Tarif icin cok tesekkur ediyor

sevgili Kruidnagel,

belki de hemen cigden erikleri bile koyabilirsin, yumusak ve tatliysa
Bu arada blogunuda kesfetmis oldum, tesekkurler

Sarah

hanimeli dedi ki...

Dün aksam kirazlarin cekirdeklerini cikararak yaptim bu tarifi. Cok lezzetli oldu. Buna benzer bir tarif vardi bende zaten ama onda fazladan yag vardi ve sadece yumurta sarisi kullaniliyordu. Bu cok daha hafif ve güzel oldu. Konserve cekirdeksiz visneylede cok güzel olur, aniden misafir bastirirsa yapilabilecek cok kolay ve pratik tarif.

sarah dedi ki...

Sevgili Hanimeli, yaptigina ve begendigine cok sevindim, konserve visne cok iyi bir fikir galiba artik bende boyle yapacagim hele taze kiraz bulunmayinca.

Sarah