Salı, Ekim 04, 2005

Corek: 2ci bolum

Gecen hafta muziplik eden is arkadaslarim turk mutfagindan (daha dogrusu donerden) konusmaya basladilar, bende onlara turk mutfaginin zenginligini anlatabilmek icin annemin ve arkadaslarinin yaptigi butun tarifleri saymaya basladim:)!!! Konu corekten acilinca ve de benim yemek pisirdigimi anlayinca hemen sabah kahvaltasi icin benden bir corek siparis ettiler bende bunu ancak pazartesi sabahi icin yapabildim ...

Bu coregi yapabilmek icin de cumartesi aldigim taze mayayi babam kaybetti! Evdekini annem cumartesi gunu dondurucudan cikardi, fakat pazar gunu mayaya benzeyen bir sey kalmamisti (acaip bir bulamaca donustu). Annem bana biraz kizdiktan sonra arkadasini arayip maya buldu annemsiz ne yapardim:)?) bende annemin halasinin tarifini yapabilmek icin mutfaga girebildim.

Malzemeler:

-1 paket yas maya ( asagi yukari 42 g)
-1/2 bardak seker
-60 g tereyag (eritilmis)
- aldigi kadar un
-1 bardak sut
-Tarcin
-1 yumurta hamur icin ve 1 yumurta ustu icin


Yapilisi :

-Ilk once maya icin ortam hazirlanir (2 avuc un, 1 kasik seker, bir tutam tuz ve bir bardak ilik su ile maya karistirilir)
-Hepsini bir tabaga koyup, bekletmek lazim

-Kabardiktan sonra, icine ½ bardak seker, 60 g eritilmis tereyagi, yumurtayi, ilik sutu , tarcini ve unu koyun. Hamuru cok yogurmak lazim, yapismayan bir hamur elde edinceye kadar.

-Hamuru bekletin.
-Kabardiktan sonra sekil verin ( ben Hanifeden esinlenerek cicek seklinde yaptim ) ve biraz daha bekletin

-Ustune yumurta sarisi ve susam serpip firina surun

- 20-25 dk pisirin

Afiyet olsun

5 yorum:

Sibel dedi ki...

Sarah eline sağlık! Çiçekler üçlenecek yakında:)

sarah dedi ki...

Xtralarge boyle tarifleri ben de cok severim, umarim deneyip de begenirsin

Sevgili Sibel tarifini sabirsizlika bekliyorum,

Sarah

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

ama cok guzel olmuslar, bende deneyecegim, zipzip yesin bol bol
ellerine saglik

sarah dedi ki...

Sevgili Zeynep,

cok tesekkurler, umarim zipzip'da begenir, kendisine icine cikolata veya tahin koyarak da yapabilirsin, surpriz corek gibi cok hos olabilir

sarah

Adsız dedi ki...

Bu tarifi dun yaptim, ozellikle esim ve minik oglum icin. Ama cicegin yapraklarindan bir tanesini ben yeni firindan ciktiginda guzel beyaz peynir ile yedim. Cok guzel olmustu. Ben Istanbul da buyudum, hep ozledigim bir tat Paskalya coregi idi, burada bir kac tarif denemistim, ama bundan hic ummadigim halde paskalya coregi tadi aldim. Cok guzeldi, dun aksam yemegim, corek cay ve peynir idi.

Bir de ben iki ayri batch pisirdim, hamurum fazla idi nedense. Ikisini de bolca golden raisin ekledim arada yoguruken seki; vermeden once, bir tanesine de raisin ve chopped walnut. Cok guzel oldular. Tesekkurler tarif icin.

Bu arada tahin i ben de dusundum ama cesaret edemedim acikcasi, ama sen bahsettigine gore mutlaka deneycegim.

Sevgiler,

Bobbynin annesi